The effects of yeast cultures Saccharomyces cerevisiae in the feeding ration on the milk composition and properties and health state of dairy cows
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F06%3A%230000037" target="_blank" >RIV/49608851:_____/06:#0000037 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv kvasničných kultur Saccharomyces cerevisiae v krmné dávce na složení a vlastnosti mléka a zdravotní stav krav
Original language description
Příspěvek jako původní práce je zaměřen na kvasničné kultury (KV), které mohou mít pozitivní vliv na aktivitu bachorových mikrooranismů a celkové bachorové funkce a mohou ovlivnit složkovou kvalitu mléka, mléčnou užitkovost a zdravotní stav dojnic. Použití v krmných dávkách je významné opatření. Dvě kvasinkové kultury (KV 2 a KV 3 = dva různé kvasinkové kmeny) byly použity ve vyrovnaných krmných dávkách ve srovnání ke kontrolní krmné dávce bez kvasinkové kultury (1). Tři skupiny dojnic (8 zvířat ve skupině, které byly v první polovině laktace) byly individuálně vzorkovány a byly vytvořeny skupinové bazénové vzorky mléka a analyzovány na značný počet složkových a kvalitativních mléčných ukazatelů. Výhodnější byla varianta KV 2 s vyšší hodnotou mléčné užitkovosti (ML) a nižším acetonovou a močovinovou koncentrací v mléce (lepší zdravotní stav krav) a vyššími hrubými (HB) a čistými (ČB) bílkovinami a kaseinem (KAS). Lze konstatovat pozitivní vlivy u kvasinkové kultury 2, ale ne u KV 3.
Czech name
Vliv kvasničných kultur Saccharomyces cerevisiae v krmné dávce na složení a vlastnosti mléka a zdravotní stav krav
Czech description
Příspěvek jako původní práce je zaměřen na kvasničné kultury (KV), které mohou mít pozitivní vliv na aktivitu bachorových mikrooranismů a celkové bachorové funkce a mohou ovlivnit složkovou kvalitu mléka, mléčnou užitkovost a zdravotní stav dojnic. Použití v krmných dávkách je významné opatření. Dvě kvasinkové kultury (KV 2 a KV 3 = dva různé kvasinkové kmeny) byly použity ve vyrovnaných krmných dávkách ve srovnání ke kontrolní krmné dávce bez kvasinkové kultury (1). Tři skupiny dojnic (8 zvířat ve skupině, které byly v první polovině laktace) byly individuálně vzorkovány a byly vytvořeny skupinové bazénové vzorky mléka a analyzovány na značný počet složkových a kvalitativních mléčných ukazatelů. Výhodnější byla varianta KV 2 s vyšší hodnotou mléčné užitkovosti (ML) a nižším acetonovou a močovinovou koncentrací v mléce (lepší zdravotní stav krav) a vyššími hrubými (HB) a čistými (ČB) bílkovinami a kaseinem (KAS). Lze konstatovat pozitivní vlivy u kvasinkové kultury 2, ale ne u KV 3.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1G46086" target="_blank" >1G46086: Strategy of dairy cows breeding under competetive conditions.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Den mléka 2006
ISBN
80-213-1498-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
43-46
Publisher name
ČZS AF ČZU a ISV Praha
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
May 22, 2006
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—