Evaluation of quality of corn silage prepared from artificially inoculated crops in comparison with untreated corn and Bt hybrid
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P000293" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P000293 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Evaluation of quality of corn silage prepared from artificially inoculated crops in comparison with untreated corn and Bt hybrid
Original language description
The objective of the study was to determine the effect of Fusarium strains inoculated on artificially harmed conventional corn hybrid (MONUMENTAL) on nutritional value, mycotoxin content and quality of fermentation process of corn silage subsequently prepared from this hybrid in comparison with untreated corn and its near isogenic Bt hybrid (MON 810). The inoculation was made in the growing crop in milk stage of maturity after harming the cops and stalks with a wire brush. The corn crops were grown, harvested and ensiled under identical conditions. Entire corn plants were harvested at the soft dough stage of maturity, and ensiled in microsilage tubes (approximately 6.5 kg per tube, 3 tubes per treatment) and fermented at 25 °C (+- 1°C) for 15 weeks.
Czech name
Vyhodnocení kvality kukuřičné siláže připravené z uměle infikovaného porostu ve srovnání s neošetřenou kukuřicí a Bt hybridem.
Czech description
Cílem studie bylo zjistit vliv Fusariových kmenů inokulovaných na uměle poškozené rostliny běžného hybridu kukuřice (MONUMENTAL) na nutriční hodnotu, obsah mykotoxinů a kvalitu fermentačního procesu kukuřičné siláže připravené z takového porostu ve srovnání se silážemi vyrobenými z neošetřeného porostu a z izogenního Bt hybridu (MON 810) Inokulace byla provedena na rostoucím porostu v mléčné zralosti po poškození palic a stonků drátěným kartáčem. Všechny tři skupiny byly pěstovány, sklizeny a silážoványza stejných podmínek. Kukuřice byla sklizena v mléčně voskové zralosti a zasilážována v mikrosilážních tubusech (přibližně 6,5 kg v tubusu, 3 tubusy ve skupině) a fermentována při 25°C (+-1°C) po dobu 15 týdnů.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1B53043" target="_blank" >1B53043: The production of quality and safe cereal products using different control strategies of maize and store products.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Výkrm skotu a nové metody hodnocení konzervovaných krmiv (významné faktory kvality hovězího masa a jeho zpracování)
ISBN
978-80-903142-9-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
85-89
Publisher name
Výzkumný ústav pro chov skotu, s. r. o.
Place of publication
Rapotín
Event location
Pohořelice
Event date
Sep 6, 2007
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—