All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The effect of artificial inoculation with Fusarium strains on quality of corn silage

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P001360" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P001360 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/48532452:_____/07:8P001417 RIV/26296080:_____/07:9P000804

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    The effect of artificial inoculation with Fusarium strains on quality of corn silage

  • Original language description

    The objective of the study was to determine the influence of Fusarium contamination on the ensiling process. Silages were prepared from the conventional corn hybrid Monumental that was either untreated (C) or artificially inoculated with a suspension ofFusarium strains (I). The inoculation was made in the growing crop in milk stage of maturity after harming the cops and stalks with wire brush. The corn crops were grown, harvested and ensiled under identical conditions. Entire corn plants were harvestedat the soft dough stage of maturity, and ensiled in microsilage tubes (approximately 6.5 kg per tube, 3 tubes per treatment) and fermented at 25 °C (+- 1°C) for 15 weeks. The dry matter and CP content of silage C was higher than that of silage I (345.4and 66.7 g/kg vs. 329.0 and 64.4 g/kg, P>0.05). Silage I showed a higher degree of proteolysis measured as N-NH 3 (% of total N) than silage C (7.8 vs. 6.8, P>0.05) and had a lower content of lactic acid than silage C (4.7 vs. 7.8 g/kg, P

  • Czech name

    Vliv umělé inokulace Fusariovými kmeny na kvalitu kukuřičné siláže

  • Czech description

    Cílem pokusu bylo určit vliv kontaminace kukuřice Fusariovými kmeny na silážní proces. Siláže byly vyrobeny z běžného kukuřičného hybridu MONUMENTAL, který byl buď neošetřený (C) nebo uměle inokulovaný suspenzí Fusariových kmenů (I). Inokulace byla provedena na rostoucím porostu kukuřice v mléčné zralosti, který byl poškozen drátěným kartáčem. Kukuřice byla pěstována, sklizena a zasilážována za stejných podmínek. Kukuřice byla sklizena v mléčně voskové zralosti, zasilážována do mikrosilážních tubudů (přibližně 6,5 kg na tubus, 3 tubusy na pokusný zásah) a fermentována při teplotě 25 °C (+- 1°C) po dobu 15 týdnů. Obsah sušiny a NL u siláže C byl vyšší než u siláže I (345.4 a 66.7 g/kg vs. 329.0 a 64.4 g/kg, P>0.05). U siláže I byl zjištěn vyšší stupeň proteolýzy vypočtený jako N-NH 3 (% z celkového N) než u siláže C (7.8 vs. 6.8, P>0.05) a nižší obsah kyseliny mléčné než u siláže C (4.7 vs. 7.8 g/kg, P>0.05).

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1B53043" target="_blank" >1B53043: The production of quality and safe cereal products using different control strategies of maize and store products.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů