The effect of artificial inoculation with Fusarium strains on quality of corn silage
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P001360" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P001360 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/48532452:_____/07:8P001417 RIV/26296080:_____/07:9P000804
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
The effect of artificial inoculation with Fusarium strains on quality of corn silage
Original language description
The objective of the study was to determine the influence of Fusarium contamination on the ensiling process. Silages were prepared from the conventional corn hybrid Monumental that was either untreated (C) or artificially inoculated with a suspension ofFusarium strains (I). The inoculation was made in the growing crop in milk stage of maturity after harming the cops and stalks with wire brush. The corn crops were grown, harvested and ensiled under identical conditions. Entire corn plants were harvestedat the soft dough stage of maturity, and ensiled in microsilage tubes (approximately 6.5 kg per tube, 3 tubes per treatment) and fermented at 25 °C (+- 1°C) for 15 weeks. The dry matter and CP content of silage C was higher than that of silage I (345.4and 66.7 g/kg vs. 329.0 and 64.4 g/kg, P>0.05). Silage I showed a higher degree of proteolysis measured as N-NH 3 (% of total N) than silage C (7.8 vs. 6.8, P>0.05) and had a lower content of lactic acid than silage C (4.7 vs. 7.8 g/kg, P
Czech name
Vliv umělé inokulace Fusariovými kmeny na kvalitu kukuřičné siláže
Czech description
Cílem pokusu bylo určit vliv kontaminace kukuřice Fusariovými kmeny na silážní proces. Siláže byly vyrobeny z běžného kukuřičného hybridu MONUMENTAL, který byl buď neošetřený (C) nebo uměle inokulovaný suspenzí Fusariových kmenů (I). Inokulace byla provedena na rostoucím porostu kukuřice v mléčné zralosti, který byl poškozen drátěným kartáčem. Kukuřice byla pěstována, sklizena a zasilážována za stejných podmínek. Kukuřice byla sklizena v mléčně voskové zralosti, zasilážována do mikrosilážních tubudů (přibližně 6,5 kg na tubus, 3 tubusy na pokusný zásah) a fermentována při teplotě 25 °C (+- 1°C) po dobu 15 týdnů. Obsah sušiny a NL u siláže C byl vyšší než u siláže I (345.4 a 66.7 g/kg vs. 329.0 a 64.4 g/kg, P>0.05). U siláže I byl zjištěn vyšší stupeň proteolýzy vypočtený jako N-NH 3 (% z celkového N) než u siláže C (7.8 vs. 6.8, P>0.05) a nižší obsah kyseliny mléčné než u siláže C (4.7 vs. 7.8 g/kg, P>0.05).
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1B53043" target="_blank" >1B53043: The production of quality and safe cereal products using different control strategies of maize and store products.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů