All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Comparison of quality of ensilage process of conventional corn and Bt hybrid

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P000298" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P000298 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Comparison of quality of ensilage process of conventional corn and Bt hybrid

  • Original language description

    The objective of the study was to determine the differences in quality of silage made from the Bt-hybrid (Bt) and its near-isogenic control conventional corn hybrid (C). The experimental field was divided into two areas of 10 m2 with control (C) conventional corn hybrid and experimental (Bt) with the Bt-hybrid, both grown, harvested and ensilaged under identical conditions. Corn was harvested at the soft dough stage of maturity and ensilaged in microsilage tubes and fermented at 25 °C (+-1°C). The dry matter content of control silage (C) was significantly lower (P<0.05) than that of Bt hybrid silage (Bt) (345.4 vs. 355.4 g/kg), crude protein content of control silage (C) was significantly higher (P<0.05) than that of Bt hybrid silage (Bt) (66.7 vs. 61.8 g/kg). The degree of proteolysis calculated from the estimated data was very close in both silages and was not affected by the treatment.

  • Czech name

    Porovnání kvality silážního procesu běžného hybridu a Bt kukuřice

  • Czech description

    Cílem studie bylo zjistit rozdíly v kvalitě siláže vyrobené z Bt hybridu (Bt) a jeho izogenního běžného kukuřičného hybridu (C). Pokusné pole bylo rozděleno na dvě plochy o 10 m2 s kontrolním běžným kukuřičným hybridem (C) a pokusným Bt-hybridem (Bt), obě skupiny byly pěstovány sklizeny a silážovány za stejných podmínek. Kukuřice byla sklizena v mléčně voskové zralosti a zasilážována v mikrosilážních tubusech a fermentována při 25°C (+-1°C). Obsah sušiny u kontrolní siláže (C) byl průkazně nižší (P<0.05) než u siláže Bt hybridu (Bt) (345.4 vs. 355.4 g/kg), obsah dusíkatých látek v kontrolní siláži (C) byl významně vyšší (P<0.05) než u siláže Bt hybridu (Bt) (66.7 vs. 61.8 g/kg). Stupeň proteolýzy vypočtený ze získaných dat byl velmi blízký u obou siláží a nebyl ovlivněn pokusným faktorem.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1B53043" target="_blank" >1B53043: The production of quality and safe cereal products using different control strategies of maize and store products.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Výživa dojnic a kvalita mléka (ekologické, zdravotní a hygienické faktory a bezpečnosti mléka jako suroviny a potraviny)

  • ISBN

    80-903142-8-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    92-95

  • Publisher name

    Výzkumný ústav pro chov skotu, s. r. o.

  • Place of publication

    Rapotín

  • Event location

    Pohořelice

  • Event date

    Mar 23, 2007

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article