A framework performance of main elements of QA system of chemical and physical methods in reference and routine laboratories for raw milk quality analyses in the CR.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P001265" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P001265 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
PP-Prezentace: Rámcové představení hlavních prvků systému QA u chemických a fyzikálních metod v referenčních a rutinních laboratořích pro analýzy kvality syrového mléka v ČR
Original language description
Práce je cílena na zajištění analytické kvality je zaměřena na: problémy věrohodnosti, přesnosti, reprodukovatelnosti a opakovatelnosti analytických výsledků hlavních složek mléka; problémy použití referenčních a rutinních mlékařských analytických metod;zavádění nových referenčních metod do laboratorních pracovních sítí; teoretické a praktické problémy kalibračních postupů a frekvence kalibrací v mléčných laboratořích; provádění validačních postupů v mléčných laboratořích; postup odhadu výsledkových nejistot měření pro mléčné analýzy; provádění výkonnostního testování v referenčních a rutinních mléčných laboratořích prostřednictvím statistických nástrojů jako je Z-skore, Youdenův graf a Euklidická vzdálenost od počátku; možnou diagnostiku charakteru výsledkových chyb a jejich původu (pomocí časových srovnávacích grafů pro skupinu analyzátorů (pracovní síť) a pomocí průtočných diagramů pro jednotlivé přístroje). Znázornění některých zmíněných příkladů dosažených výsledků a použití rele
Czech name
PP-Prezentace: Rámcové představení hlavních prvků systému QA u chemických a fyzikálních metod v referenčních a rutinních laboratořích pro analýzy kvality syrového mléka v ČR
Czech description
Práce je cílena na zajištění analytické kvality je zaměřena na: problémy věrohodnosti, přesnosti, reprodukovatelnosti a opakovatelnosti analytických výsledků hlavních složek mléka; problémy použití referenčních a rutinních mlékařských analytických metod;zavádění nových referenčních metod do laboratorních pracovních sítí; teoretické a praktické problémy kalibračních postupů a frekvence kalibrací v mléčných laboratořích; provádění validačních postupů v mléčných laboratořích; postup odhadu výsledkových nejistot měření pro mléčné analýzy; provádění výkonnostního testování v referenčních a rutinních mléčných laboratořích prostřednictvím statistických nástrojů jako je Z-skore, Youdenův graf a Euklidická vzdálenost od počátku; možnou diagnostiku charakteru výsledkových chyb a jejich původu (pomocí časových srovnávacích grafů pro skupinu analyzátorů (pracovní síť) a pomocí průtočných diagramů pro jednotlivé přístroje). Znázornění některých zmíněných příkladů dosažených výsledků a použití rele
Classification
Type
A - Audiovisual production
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF3019" target="_blank" >QF3019: Research and development of improvement of the quality control tools at main milk composition analyses for economical purposes</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
—
Place of publication
—
Publisher/client name
—
Version
—
Carrier ID
—