A framework performance of main elements of QA system of chemical and physical methods in reference and routine laboratories for raw milk quality analyses in the CR.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P005244" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P005244 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/49608851:_____/07:#0000100
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Rámcové představení hlavních prvků systému QA u chemických a fyzikálních metod v referenčních a rutinních laboratořích pro analýzy kvality syrového mléka v ČR.
Original language description
Práce je cílena na zajištění analytické kvality je zaměřena na: problémy věrohodnosti, přesnosti, reprodukovatelnosti a opakovatelnosti analytických výsledků hlavních složek mléka; problémy použití referenčních a rutinních mlékařských analytických metod;zavádění nových referenčních metod do laboratorních pracovních sítí; teoretické a praktické problémy kalibračních postupů a frekvence kalibrací v mléčných laboratořích; provádění validačních postupů v mléčných laboratořích; postup odhadu výsledkových nejistot měření pro mléčné analýzy; provádění výkonnostního testování v referenčních a rutinních mléčných laboratořích prostřednictvím statistických nástrojů jako je Z-skore, Youdenův graf a Euklidická vzdálenost od počátku; možnou diagnostiku charakteru výsledkových chyb a jejich původu (pomocí časových srovnávacích grafů pro skupinu analyzátorů (pracovní síť) a pomocí průtočných diagramů pro jednotlivé přístroje). Znázornění některých zmíněných příkladů dosažených výsledků a použití rele
Czech name
Rámcové představení hlavních prvků systému QA u chemických a fyzikálních metod v referenčních a rutinních laboratořích pro analýzy kvality syrového mléka v ČR.
Czech description
Práce je cílena na zajištění analytické kvality je zaměřena na: problémy věrohodnosti, přesnosti, reprodukovatelnosti a opakovatelnosti analytických výsledků hlavních složek mléka; problémy použití referenčních a rutinních mlékařských analytických metod;zavádění nových referenčních metod do laboratorních pracovních sítí; teoretické a praktické problémy kalibračních postupů a frekvence kalibrací v mléčných laboratořích; provádění validačních postupů v mléčných laboratořích; postup odhadu výsledkových nejistot měření pro mléčné analýzy; provádění výkonnostního testování v referenčních a rutinních mléčných laboratořích prostřednictvím statistických nástrojů jako je Z-skore, Youdenův graf a Euklidická vzdálenost od počátku; možnou diagnostiku charakteru výsledkových chyb a jejich původu (pomocí časových srovnávacích grafů pro skupinu analyzátorů (pracovní síť) a pomocí průtočných diagramů pro jednotlivé přístroje). Znázornění některých zmíněných příkladů dosažených výsledků a použití rele
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Zajištění kvality analytických výsledků
ISBN
978-80-86380-37-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
18
Pages from-to
33-50
Publisher name
Ing. Václav Helán - 2THETA Český Těšín
Place of publication
Český Těšín
Event location
Komorní Lhotka
Event date
Mar 26, 2007
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—