All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Analysis of relationships between nitrogen fractions and amino acids profile of raw cow milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F08%3A%230000174" target="_blank" >RIV/49608851:_____/08:#0000174 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Analysis of relationships between nitrogen fractions and amino acids profile of raw cow milk

  • Original language description

    We illustrated relationships between NFs parameters and AAs profile parameters in raw cow milk via detailed correlation analysis. We detected plenty of positive significant correlations between relative content of several AAs and content of WP (4 significant correlations), as well as a few positive significant correlations between some AAs and NNM (relPro) and UNP (relLys) and CN-CP and CN-TP (3 positive significant correlations). Negative significant correlation was observed too. There were relationships between WP (2 negative correlations ? relAla, relHis), NNM (1 negative correlation ? relHis), CN-CP and CN-TP (2 common negative correlations ? relIle and relTyr). Only UNP has no significant negative correlation between NF and AAs.

  • Czech name

    Analýza vztahu mezi dusíkatými frakcemi a aminokyselinovým profilem syrového kravského mléka

  • Czech description

    V práci objasňujeme vztahy mezi parametry dusíkatých frakcí (NFs) a aminokyselinovým profilem v syrovém kravském mléce pomocí detailní korelační analýzy. Zjistili jsme množství významných pozitivních korelací mezi relativním obsahem několika aminokyselina obsahem WP (4 významné korelace), stejně tak i několik významných korelací mezi některými AAs a NNM (relPro) a UNP (relLys) a CN-CP a CN-TP (3 společné významné pozitivní korelace). Negativní korelace byly zjištěny u WP (2 negativní korelace - relAla,relHis), NNM (1 negativní korelace ? relHis), CN-CP and CN-TP (2 společné negativní korelace ? relIle a relTyr). Pouze u UNP nebyla zjištěna žádná signifikantní negativní korelace mezi dusíkatými frakcemi a aminokyselinovým profilem.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1B44036" target="_blank" >1B44036: The increasing of the milk consumption by the study of impacts of the changed technologies in the milk production and impacts of health parameters of dairy cow herds on the nutritional quality and biological value of cow milk as foodstuff raw material</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Výrobní zemědělská praxe a potravinářské biotechnologické úpravy pro zvýraznění pozitivních zdravotních vlivů mléka a mléčných výrobků

  • ISBN

    978-80-87144-03-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

  • Publisher name

    N

  • Place of publication

    Rapotín

  • Event location

    Rapotín

  • Event date

    Aug 10, 2008

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article