Analysis of relationships between nitrogen fractions and amino acids profile of raw cow milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F08%3A%230000174" target="_blank" >RIV/49608851:_____/08:#0000174 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Analysis of relationships between nitrogen fractions and amino acids profile of raw cow milk
Original language description
We illustrated relationships between NFs parameters and AAs profile parameters in raw cow milk via detailed correlation analysis. We detected plenty of positive significant correlations between relative content of several AAs and content of WP (4 significant correlations), as well as a few positive significant correlations between some AAs and NNM (relPro) and UNP (relLys) and CN-CP and CN-TP (3 positive significant correlations). Negative significant correlation was observed too. There were relationships between WP (2 negative correlations ? relAla, relHis), NNM (1 negative correlation ? relHis), CN-CP and CN-TP (2 common negative correlations ? relIle and relTyr). Only UNP has no significant negative correlation between NF and AAs.
Czech name
Analýza vztahu mezi dusíkatými frakcemi a aminokyselinovým profilem syrového kravského mléka
Czech description
V práci objasňujeme vztahy mezi parametry dusíkatých frakcí (NFs) a aminokyselinovým profilem v syrovém kravském mléce pomocí detailní korelační analýzy. Zjistili jsme množství významných pozitivních korelací mezi relativním obsahem několika aminokyselina obsahem WP (4 významné korelace), stejně tak i několik významných korelací mezi některými AAs a NNM (relPro) a UNP (relLys) a CN-CP a CN-TP (3 společné významné pozitivní korelace). Negativní korelace byly zjištěny u WP (2 negativní korelace - relAla,relHis), NNM (1 negativní korelace ? relHis), CN-CP and CN-TP (2 společné negativní korelace ? relIle a relTyr). Pouze u UNP nebyla zjištěna žádná signifikantní negativní korelace mezi dusíkatými frakcemi a aminokyselinovým profilem.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1B44036" target="_blank" >1B44036: The increasing of the milk consumption by the study of impacts of the changed technologies in the milk production and impacts of health parameters of dairy cow herds on the nutritional quality and biological value of cow milk as foodstuff raw material</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Výrobní zemědělská praxe a potravinářské biotechnologické úpravy pro zvýraznění pozitivních zdravotních vlivů mléka a mléčných výrobků
ISBN
978-80-87144-03-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
—
Publisher name
N
Place of publication
Rapotín
Event location
Rapotín
Event date
Aug 10, 2008
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—