All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Pasteurization and its control as one of the most important elements in safety assurance of milk food market ? current aspects

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F08%3A%230000206" target="_blank" >RIV/49608851:_____/08:#0000206 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Pasterace a její kontrola jako jeden z nejdůležitějších prvků zajištění bezpečnosti mléčného potravinového trhu ? současné aspekty

  • Original language description

    Odborná práce sumarizuje podstatu procesu pasterace mléka jako suroviny a potraviny. Zmiňuje význam pasterace v zajištění bezpečnosti mléčného potravinového řetězce. Zabývá se analytickými metodami měření aktivity reziduální alkalické fosfatázy a kontrolou pasterace v evropském kontextu činností pracovní sítě národních referenčních laboratoří (NRL) pro mléko a mléčné produkty. Jsou shrnuty názory na strukturu a vlastnosti nativního a inaktivovaného enzymu alkalické fosfatázy včetně schopnosti její reaktivace v tepelně ošetřeném mléce. Také jsou uvedeny aspekty alternativních mlék s ohledem na fosfatázový test v době, kdy se tyto rozšiřují na evropském potravinovém trhu.

  • Czech name

    Pasterace a její kontrola jako jeden z nejdůležitějších prvků zajištění bezpečnosti mléčného potravinového trhu ? současné aspekty

  • Czech description

    Odborná práce sumarizuje podstatu procesu pasterace mléka jako suroviny a potraviny. Zmiňuje význam pasterace v zajištění bezpečnosti mléčného potravinového řetězce. Zabývá se analytickými metodami měření aktivity reziduální alkalické fosfatázy a kontrolou pasterace v evropském kontextu činností pracovní sítě národních referenčních laboratoří (NRL) pro mléko a mléčné produkty. Jsou shrnuty názory na strukturu a vlastnosti nativního a inaktivovaného enzymu alkalické fosfatázy včetně schopnosti její reaktivace v tepelně ošetřeném mléce. Také jsou uvedeny aspekty alternativních mlék s ohledem na fosfatázový test v době, kdy se tyto rozšiřují na evropském potravinovém trhu.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1B44036" target="_blank" >1B44036: The increasing of the milk consumption by the study of impacts of the changed technologies in the milk production and impacts of health parameters of dairy cow herds on the nutritional quality and biological value of cow milk as foodstuff raw material</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mliekarstvo

  • ISSN

    1210-3144

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    39

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    SK - SLOVAKIA

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database