Pasteurization and its control as one of the most important elements in safety assurance of milk food market ? current aspects
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F08%3A%230000206" target="_blank" >RIV/49608851:_____/08:#0000206 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Pasterace a její kontrola jako jeden z nejdůležitějších prvků zajištění bezpečnosti mléčného potravinového trhu ? současné aspekty
Original language description
Odborná práce sumarizuje podstatu procesu pasterace mléka jako suroviny a potraviny. Zmiňuje význam pasterace v zajištění bezpečnosti mléčného potravinového řetězce. Zabývá se analytickými metodami měření aktivity reziduální alkalické fosfatázy a kontrolou pasterace v evropském kontextu činností pracovní sítě národních referenčních laboratoří (NRL) pro mléko a mléčné produkty. Jsou shrnuty názory na strukturu a vlastnosti nativního a inaktivovaného enzymu alkalické fosfatázy včetně schopnosti její reaktivace v tepelně ošetřeném mléce. Také jsou uvedeny aspekty alternativních mlék s ohledem na fosfatázový test v době, kdy se tyto rozšiřují na evropském potravinovém trhu.
Czech name
Pasterace a její kontrola jako jeden z nejdůležitějších prvků zajištění bezpečnosti mléčného potravinového trhu ? současné aspekty
Czech description
Odborná práce sumarizuje podstatu procesu pasterace mléka jako suroviny a potraviny. Zmiňuje význam pasterace v zajištění bezpečnosti mléčného potravinového řetězce. Zabývá se analytickými metodami měření aktivity reziduální alkalické fosfatázy a kontrolou pasterace v evropském kontextu činností pracovní sítě národních referenčních laboratoří (NRL) pro mléko a mléčné produkty. Jsou shrnuty názory na strukturu a vlastnosti nativního a inaktivovaného enzymu alkalické fosfatázy včetně schopnosti její reaktivace v tepelně ošetřeném mléce. Také jsou uvedeny aspekty alternativních mlék s ohledem na fosfatázový test v době, kdy se tyto rozšiřují na evropském potravinovém trhu.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1B44036" target="_blank" >1B44036: The increasing of the milk consumption by the study of impacts of the changed technologies in the milk production and impacts of health parameters of dairy cow herds on the nutritional quality and biological value of cow milk as foodstuff raw material</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mliekarstvo
ISSN
1210-3144
e-ISSN
—
Volume of the periodical
39
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
SK - SLOVAKIA
Number of pages
6
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—