All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Nutritional quality of wheat, barley and triticale grain for ruminants

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F08%3A%230000250" target="_blank" >RIV/49608851:_____/08:#0000250 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/25328859:_____/08:#0000393

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Výživná hodnota zrna pšenice, ječmene a tritikale pro přežvýkavce

  • Original language description

    Zrno odrůd ozimé pšenice (Sulamit a Rapsodia), jarního ječmene (Orthega a Amulet) a tritikale ozimého (Modus a Kitaro), vybraných na základě diferencí v chemickém složení, míře a rychlosti fermentace v testech in vitro bylo použito pro hodnocení výživnéhodnoty pro přežvýkavce v bilančních pokusech in vivo na jalovicích. Výsledky hodnocení stravitelnosti živin (N-látek, vlákniny, bezdusíkatých látek výtažkových a organické hmoty), retence dusíku a ukazatelů energetického (netto energie laktace a netto energie pro výkrm) a dusíkatého (PDIN a PDIE) metabolismu, získané ve třech bilančních pokusech s regresním uspořádáním za použití odstupňovaných podílů sušiny zrna v sušině krmné dávky, prokázaly diference mezi studovanými druhy. Porovnání výsledků pokusů in vivo a in vitro potvrdilo možnost výběru rozdílných odrůd obilovin s diferencovanou výživnou hodnotou zrna pro přežvýkavce.

  • Czech name

    Výživná hodnota zrna pšenice, ječmene a tritikale pro přežvýkavce

  • Czech description

    Zrno odrůd ozimé pšenice (Sulamit a Rapsodia), jarního ječmene (Orthega a Amulet) a tritikale ozimého (Modus a Kitaro), vybraných na základě diferencí v chemickém složení, míře a rychlosti fermentace v testech in vitro bylo použito pro hodnocení výživnéhodnoty pro přežvýkavce v bilančních pokusech in vivo na jalovicích. Výsledky hodnocení stravitelnosti živin (N-látek, vlákniny, bezdusíkatých látek výtažkových a organické hmoty), retence dusíku a ukazatelů energetického (netto energie laktace a netto energie pro výkrm) a dusíkatého (PDIN a PDIE) metabolismu, získané ve třech bilančních pokusech s regresním uspořádáním za použití odstupňovaných podílů sušiny zrna v sušině krmné dávky, prokázaly diference mezi studovanými druhy. Porovnání výsledků pokusů in vivo a in vitro potvrdilo možnost výběru rozdílných odrůd obilovin s diferencovanou výživnou hodnotou zrna pro přežvýkavce.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF3133" target="_blank" >QF3133: Study of grain nutritive value in different cereal species and types for intensive feeding practices of highly-productive ruminants</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    56

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database