All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Analyse of raw cow milk quality according to free fatty acids contents in the Czech Republic

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F08%3A8P006296" target="_blank" >RIV/49608851:_____/08:8P006296 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/49608851:_____/08:#0000199

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Analyse of raw cow milk quality according to free fatty acids contents in the Czech Republic

  • Original language description

    The concentration (c) of free fatty acids (FFAs) in milk is an indicator of dairy cow nutrition, milk straining, its bacterial contamination and storage quality. High FFA concentrations (cs) caused by lipolysis can damage the milk product quality properties. Therefore the FFA content is introduced, thanks to the increase of efficiency of modern analytical methods, as milk quality indicator and for its price as well. The goal of this work was an analysis of the FFA relations to the other milk quality indicators. The data file (n = 11 586) was evaluated by regression methods. In November and December the FFA means were 0.614 +- 0.458 and 0.835 +- 0.491 mmol . 100 g-1 with a relatively high variability of 74.6 and 58.8 %.

  • Czech name

    Analýza kvality syrového kravského mléka podle obsahů volných masných kyselin v České republice.

  • Czech description

    Koncentrace volných mastných kyselin (VMK) v mléčném tuku je ukazatelem výživy dojnic, namáhání mléka, jeho bakteriální kontaminace a kvality skladování. Vysoké koncentrace VMK v důsledku lipolýzy mohou poškodit kvalitativní vlastnosti mléčných výrobků.Proto je obsah VMK se zvýšením výkonu moderních analytických metod zaváděn jako kvalitativní ukazatel mléka i pro jeho cenu. Cílem této práce byla analýza vztahů VMK k ostatním kvalitativním ukazatelům mléka. Datový soubor (n = 11 586) byl hodnocen regresními metodami. Průměry VMK v měsících listopadu a prosinci byly 0,614 +- 0,458 a 0,835 +- 0,491 mmol . 100 g-1 s poměrně vysokou variabilitou 74,6 a 58,8 %.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF4145" target="_blank" >QF4145: Parametric analysis and multi-criterial evaluation of technological systems of milk cow husbandry and cow keeping without market milk production from the point of view of EU requirements, environmental function improvement and product quality</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    53

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    14

  • Pages from-to

    17-30

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database