Sensory evaluation of market milk with different heat treatment and shelf life.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F03%3A00004890" target="_blank" >RIV/60076658:12220/03:00004890 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Senzorické posouzení konzumních mlék v závislosti na režimu jejich tepelného ošetření a době trvanlivosti.
Original language description
31 posuzovatelů ve věku 20 - 23 let posuzovalo párovým porovnávacím testem vzorky konzumního mléka tepelně ošetřeného běžnou pasterací ("čerstvé" mléko) a systémy vysoké pasterace (UHT a ESL mléko). Při určování preferencí mezi mlékem s prodlouženou trvanlivostí (ESL) a mlékem trvanlivým (UHT) dalo přednost mléku s prodlouženou trvanlivostí 17 a trvanlivému mléku jen 14 posuzovatelů. Při určování preferencí mezi "čerstvým" a trvanlivým mlékem dávalo přednost trvanlivému mléku 18 spotřebitelů. Statisticky významné rozdíly nebyly prokázány.
Czech name
Senzorické posouzení konzumních mlék v závislosti na režimu jejich tepelného ošetření a době trvanlivosti.
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Aktuální problémy šlechtění, chovu, zdraví a produkce skotu: sborník
ISBN
80-85645-47-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
191
Publisher name
Scientific Pedagogical Publishing, České Budějovice
Place of publication
České Budějovice
Event location
České Budějovice
Event date
Jan 1, 2003
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—