Estimation of Bacillus cereus in dairy products by impedance method.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00006845" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00006845 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení Bacillus cereus v mlékárenských výrobcích impedanční metodou.
Original language description
Klasické plotnové metody stanovení B. cereus jsou časově náročné a pracné. Rychleji lze stanovení provést impedanční metodou, kterou lze stanovit B. cereus v mléce a ve smetaně s přídavkem glukosy. Pro kvantitativní stanovení těchto bakterií je vhodnějšímédium 001A vzhledem k menším směrodatným odchylkám měření a vyššímu korelačnímu koeficientu. Pro detekci přítomnosti B. cereus je vhodnější přímé stanovení v mléce nebo smetaně, protože vzorek není třeba ředit.
Czech name
Stanovení Bacillus cereus v mlékárenských výrobcích impedanční metodou.
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2002
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Doktorandské spisy IV
ISBN
80-7305-434-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
111-116
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Jan 1, 2002
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—