All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Occurrence of aerobic sporeforming bacteria in raw, pasteurized and UHT milk.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F01%3A%230000020" target="_blank" >RIV/49608851:_____/01:#0000020 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Výskyt sporotvorných aerobních mikroorganismů v syrovém, pasterovaném a UHT mléku.

  • Original language description

    Druhy Bacillus spp. produkují rezistentní endospóry. Bacillus cereus a B. licheniformis jsou důležité patogeny, zapříčiňující onemocnění z potravin (např. mléko a mléčné výrobky). Kontaminace finálních produktů je většinou připisována kontaminaci již syrového mléka. Molekulární metoda ribotypizace byla úspěšná při identifikaci izolovaných kmenů Bacillus cereus a B. licheniformis v pasterovaném a UHT mléku. Výsledky ukázaly na 85% až 93% podobnost B. cereus a 100%ní podobnost B. licheniformis.

  • Czech name

    Výskyt sporotvorných aerobních mikroorganismů v syrovém, pasterovaném a UHT mléku.

  • Czech description

    Druhy Bacillus spp. produkují rezistentní endospóry. Bacillus cereus a B. licheniformis jsou důležité patogeny, zapříčiňující onemocnění z potravin (např. mléko a mléčné výrobky). Kontaminace finálních produktů je většinou připisována kontaminaci již syrového mléka. Molekulární metoda ribotypizace byla úspěšná při identifikaci izolovaných kmenů Bacillus cereus a B. licheniformis v pasterovaném a UHT mléku. Výsledky ukázaly na 85% až 93% podobnost B. cereus a 100%ní podobnost B. licheniformis.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    EB - Genetics and molecular biology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/EP9058" target="_blank" >EP9058: Food pathogens (Bacillus strain) in milk, method for estimate and reduction of their passage into the foodstuff chain</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2001

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výzkum v chovu skotu

  • ISSN

    0139-7268

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    XLIII

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    7-10

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database