All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Bacillus cereus and Bacillus licheniformis occurrence in the yoghurt processing

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P005624" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P005624 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/49608851:_____/06:#0000049

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Bacillus cereus and Bacillus licheniformis occurrence in the yoghurt processing

  • Original language description

    We have investigated Bacillus cereus and Bacillus licheniformis occurrence in raw milk, pasteurized milk and final products (yoghurts) during year 2006. Raw milk was coming from individual milk samples (n=107 dairy cows) and from bulk tank milk samples (n=16 farms). B. cereus and B. licheniformis occurrence was detected always from raw milk, pasteurized milk to final products. There were analyzed 123 batches of milk. Yoghurts were produced under our laboratory conditions and for production was used commercial thermophilic yoghurt culture YC-180?YO-Flex. From results was evident that B. cereus and B. licheniformis occurrence was mostly negative for observed series of samples (63.4% and 56.9%). Positive series of samples were confirmed in 12 (9.8%) casesand 27 (22%) cases for B. cereus and B. licheniformis respectively.

  • Czech name

    Výskyt Bacillus cereus a Bacillus licheniformis při výrobě jogurtů

  • Czech description

    V průběhu roku 2006 byl sledován výskyt Bacillus cereus a Bacillus licheniformis v syrovém mléce, pasterovaném mléce a finálním výrobku (jogurtu). Syrové mléko pocházelo od jednotlivých zvířat (n=107) a z bazénových vzorků mléka (n=16). Výskyt B. cereusa B. licheniformis byl sledován vždy pro jednu šarži mléka a celkem bylo vyšetřeno 123 šarží. Jogurty byly vyráběny v laboratorních podmínkách a byla použita komerční termofilní jogurtová kultura YC-180 ? YO-Flex. Z výsledků vyplývá, že přítomnost B. cereus i B. licheniformis byla ve většině případů negativní pro sledovanou šarži vzorků (63.4% a 56.9%). Pozitivní výsledky byl zjištěny ve 12 případech (9.8%) fázových vzorků u B. cereus a ve 27 případech (22%) pro B. licheniformis.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EE - Microbiology, virology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF4004" target="_blank" >QF4004: Development of the method for the determination of the origin of final milk products contamination by the foodborne-pathogens</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Dairy cows nutrition and milk quality (ecological, health and hygienic factors of quality and safety of milk as raw material and foodstuff)

  • ISBN

    80-903142-8-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    126-129

  • Publisher name

    Výzkumný ústav pro chov skotu, s.r.o.

  • Place of publication

    Rapotín

  • Event location

    Pohořelice

  • Event date

    Mar 23, 2007

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article