The contents of aminoacids in dairy cow milk at alternativ breeding conditions
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F04%3A00005246" target="_blank" >RIV/60076658:12220/04:00005246 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Sledování obsahu aminokyselin v mléce krav v alternativních podmínkách chovu
Original language description
Na základě hodnot uvedených v tabulce nelze statisticky prokázat významné rozdíly v obsahu aminokyselin v mléce, v syrovátce a v sýrařské hmotě u dojnic chovaných alternativním způsobem v Horním Rakousku. Hodnoty se významně neodlišují od údajů odpovídajících průměrným obsahům aminokyselin uváděným pro kravské mléko v České republice. Hodnoty aminokyselin mléka, sýrařské hmoty a syrovátky slouží k posouzení vlivu plemene, vlivu krmných dávek na obsah bílkovin v mléce. Je možné konstatovat, že tyto hodnoty, zejména obsah kaseinu jsou geneticky determinované. Průměrné ukazatele jednotlivých složek mléka spíše odpovídají technologickým podmínkám chovu a plemeni. Bylo by žádoucí sledovat tyto změny v porovnání pastevního a stájového systému chovu na obsahaminokyselin v mléce a rovněž mastných kyselin v tuku mléka.
Czech name
Sledování obsahu aminokyselin v mléce krav v alternativních podmínkách chovu
Czech description
Na základě hodnot uvedených v tabulce nelze statisticky prokázat významné rozdíly v obsahu aminokyselin v mléce, v syrovátce a v sýrařské hmotě u dojnic chovaných alternativním způsobem v Horním Rakousku. Hodnoty se významně neodlišují od údajů odpovídajících průměrným obsahům aminokyselin uváděným pro kravské mléko v České republice. Hodnoty aminokyselin mléka, sýrařské hmoty a syrovátky slouží k posouzení vlivu plemene, vlivu krmných dávek na obsah bílkovin v mléce. Je možné konstatovat, že tyto hodnoty, zejména obsah kaseinu jsou geneticky determinované. Průměrné ukazatele jednotlivých složek mléka spíše odpovídají technologickým podmínkám chovu a plemeni. Bylo by žádoucí sledovat tyto změny v porovnání pastevního a stájového systému chovu na obsahaminokyselin v mléce a rovněž mastných kyselin v tuku mléka.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Proteiny 2004
ISBN
80-7157-779-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
91-94
Publisher name
MZLU Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Jun 10, 2004
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—