Control of the body condition score, health state and nutrition of dairy cows and improvement of their reproduction.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F04%3A00005286" target="_blank" >RIV/60076658:12220/04:00005286 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/26788462:_____/04:00011144 RIV/16193296:_____/04:995770 RIV/48532452:_____/04:995769 RIV/49608851:_____/04:995768
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kontrola tělesné kondice, zdravotního stavu a výživy dojnic a zlepšování jejich reprodukce.
Original language description
Příspěvek kontroly tělesné kondice, zdravotního stavu a výživy dojnic ke zlepšení jejich reprodukce je umožněn vzájemnou vazbou jmenovaných faktorů. Výživa neodpovídající požadavkům krav podle dojivosti a stadia laktace vede ke vzniku produkčních poruch,neodpovídající kondici krav a následně zhoršené reprodukci. Podle současných zkušeností a výzkumných výsledků lze uvedeným rizikům předcházet rutinní kontrolou tělesné kondice a zdravotního stavu krav podle stavu a vývoje některých mléčných ukazatelů (obsahy tuku, bílkovi, močoviny a acetonu, dojivosti atd.). Jedná se o poměrně osvědčené praktické chovatelské metody kontroly výroby mléka a zlepšení reprodukce. Vysvětlení a doporučení těchto metod jsou předmětem této publikace.
Czech name
Kontrola tělesné kondice, zdravotního stavu a výživy dojnic a zlepšování jejich reprodukce.
Czech description
Příspěvek kontroly tělesné kondice, zdravotního stavu a výživy dojnic ke zlepšení jejich reprodukce je umožněn vzájemnou vazbou jmenovaných faktorů. Výživa neodpovídající požadavkům krav podle dojivosti a stadia laktace vede ke vzniku produkčních poruch,neodpovídající kondici krav a následně zhoršené reprodukci. Podle současných zkušeností a výzkumných výsledků lze uvedeným rizikům předcházet rutinní kontrolou tělesné kondice a zdravotního stavu krav podle stavu a vývoje některých mléčných ukazatelů (obsahy tuku, bílkovi, močoviny a acetonu, dojivosti atd.). Jedná se o poměrně osvědčené praktické chovatelské metody kontroly výroby mléka a zlepšení reprodukce. Vysvětlení a doporučení těchto metod jsou předmětem této publikace.
Classification
Type
B - Specialist book
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QE0040" target="_blank" >QE0040: Positive Influence of Milk Products Quality by the Method of Modification of Processing Condition in the Production.</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
80-7271-146-6
Number of pages
72
Publisher name
Ústav zemědělských a potravinářských informací
Place of publication
Praha
UT code for WoS book
—