Content of biogenic amines during storage of fish flesh
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F04%3A00005456" target="_blank" >RIV/60076658:12220/04:00005456 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Výskyt biogenních aminů při skladování masa některých druhů ryb
Original language description
Cílem práce je porovnat rychlost rozvoje biogenních aminů (histaminu, putrescinu, kadaverinu, tyraminu, tryptaminu, spermidinu, sperminu) ve svalovině různých druhů sladkovodních ryb. Výskyt biogenních aminů byl proveden ve filetech masa okouna (Perca fluviatilis), kapra (Cyprinus carpio) a pstruha (Oncorhynchus mykiss). Byla zkoumána dynamika vzniku a rozdílnost v obsahu biogenních aminů v mase uvedených druhů ryb ve dvou teplotních pásmech - 3 a 15 °C. Z této práce vyplývá, že nejpomalejší rozvoj biogenních aminů v teplotním pásmu 3 °C byl zaznamenán u filet ze pstruha. Rozvoj biogenních aminů v mase kapra se pohyboval v rozmezí hodnot zjištěných mezi masem pstruha a okouna.
Czech name
Výskyt biogenních aminů při skladování masa některých druhů ryb
Czech description
Cílem práce je porovnat rychlost rozvoje biogenních aminů (histaminu, putrescinu, kadaverinu, tyraminu, tryptaminu, spermidinu, sperminu) ve svalovině různých druhů sladkovodních ryb. Výskyt biogenních aminů byl proveden ve filetech masa okouna (Perca fluviatilis), kapra (Cyprinus carpio) a pstruha (Oncorhynchus mykiss). Byla zkoumána dynamika vzniku a rozdílnost v obsahu biogenních aminů v mase uvedených druhů ryb ve dvou teplotních pásmech - 3 a 15 °C. Z této práce vyplývá, že nejpomalejší rozvoj biogenních aminů v teplotním pásmu 3 °C byl zaznamenán u filet ze pstruha. Rozvoj biogenních aminů v mase kapra se pohyboval v rozmezí hodnot zjištěných mezi masem pstruha a okouna.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků studentů DSP z konference s mezinárodní účastí. [Díl] 1
ISBN
80-7040-677-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
195-199
Publisher name
JU v Č. Budějovicích Zemědělská fakulta
Place of publication
Český Těšín
Event location
České Budějovice
Event date
Jan 1, 2004
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—