All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Monitoring of the microbiological parameters of flesh of some freshwater fish species at storage

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12610%2F05%3A00006307" target="_blank" >RIV/60076658:12610/05:00006307 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Sledování mikrobiologických ukazatelů při skladování masa některých sladkovodních ryb

  • Original language description

    Cílem práce bylo ověření tradovaného předpokladu o delší údržnosti masa okouna v porovnání s některými dalšími druhy sladkovodních ryb. Výzkum rozvoje a dynamiky mikrobiálních změn byl sledován na filetech a separátu masa okouna říčního (Perca fluviatilis), kapra obecného (Cyprinus carpio) a pstruha duhového (Oncorhynchus mykiss). Byl zkoumán rozsah a rozdílnost v obsahu mikrobiálních změn v mase výše uvedených druhů ryb a vliv technologické úpravy masa skladovaného při dvou teplotách - teplotě 3 oC (jako doporučené teplotě pro skladování masa ryb) a při teplotě 15 oC (jako limitní teplotě, která by se už neměla během zpracování a distribuce rybích výrobků vyskytovat). Z této práce vyplývá, že maso okouna nepatří mezi masa, která by měla svůj výrazný vnitřní mechanismus (daný enzymovým vybavením, pH apod.), který by blokoval nebo omezoval rozvoj mikroorganismů během doby skladování masa.

  • Czech name

    Sledování mikrobiologických ukazatelů při skladování masa některých sladkovodních ryb

  • Czech description

    Cílem práce bylo ověření tradovaného předpokladu o delší údržnosti masa okouna v porovnání s některými dalšími druhy sladkovodních ryb. Výzkum rozvoje a dynamiky mikrobiálních změn byl sledován na filetech a separátu masa okouna říčního (Perca fluviatilis), kapra obecného (Cyprinus carpio) a pstruha duhového (Oncorhynchus mykiss). Byl zkoumán rozsah a rozdílnost v obsahu mikrobiálních změn v mase výše uvedených druhů ryb a vliv technologické úpravy masa skladovaného při dvou teplotách - teplotě 3 oC (jako doporučené teplotě pro skladování masa ryb) a při teplotě 15 oC (jako limitní teplotě, která by se už neměla během zpracování a distribuce rybích výrobků vyskytovat). Z této práce vyplývá, že maso okouna nepatří mezi masa, která by měla svůj výrazný vnitřní mechanismus (daný enzymovým vybavením, pH apod.), který by blokoval nebo omezoval rozvoj mikroorganismů během doby skladování masa.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Bulletin VÚRH Vodňany

  • ISSN

    0007-389X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    41

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    10

  • Pages from-to

    139-148

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database