Qualitative parameters of fish flesh in some freshwater fish species
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12610%2F03%3A00004994" target="_blank" >RIV/60076658:12610/03:00004994 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvalitativní parametry masa některých sladkovodních ryb
Original language description
Cílem prací je ověření předpokladu o lepší uchovatelnosti masa okouna v porovnání s některými dalšími druhy sladkovodních ryb. Výzkum rozvoje a dynamika mikrobiálních změn byla sledována ve filetech a separátu masa okouna (Perca fluviatilis), kapra (Cyprinus carpio) a pstruha (Oncorhynchus mykiss). Byl zkoumán rozsah vzniku a rozdílnosti v obsahu mikrobiálních změn v mase výše uvedených druhů ryb a vliv technologické úpravy masa skladovaného ve dvou teplotních pásmech - při teplotě 3 oC (jako doporučenéteploty pro skladování masa ryb) a při teplotě 15 oC, jako limitní teploty, která by se neměla během zpracování a distribuce vyskytovat. Z této práce vyplývá, že maso okouna nepatří mezi masa, která by měla jakýsi svůj výrazný vnitřní mechanismus (danýenzymovým vybavením, pH apod.), který by blokoval nebo omezoval rozvoj mikroorganismů.
Czech name
Kvalitativní parametry masa některých sladkovodních ryb
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GL - Fishery
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků studentů DSP z konference s mezinárodní účastí
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
235-240
Publisher name
Jihočeská univerzita
Place of publication
České Budějovice
Event location
České Budějovice
Event date
Jan 1, 2003
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—