Biogenic amines in beers
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F05%3A00006125" target="_blank" >RIV/60076658:12220/05:00006125 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Biogenic amines in beers
Original language description
Malt is source of agmatine, putrescine, spermidine and spermine in beers, while tyramine, histamine and cadaverine are amines formed during the main fermentation by contaminating lactic acid bacteria. Amine levels range widely. Tyramine, with levels often exceeding 10mg/l , including non-alcoholic beer, seems to be the main amine with deleterious effects for consumers treated with drugs inhibiting monoamine oxidase.
Czech name
Biogenní aminy v pivu
Czech description
Slad je zdrojem agmatinu, putrescinu, spermidinu a sperminu v pivu, zatímco tyramin, histamin a kadaverin jsou aminy vytvářené během hlavního kvašení kontaminujícími mléčnými bakteriemi. Obsahy aminů kolísají v širokých mezích. Tyramin, jehož obsah častopřesahuje 10 mg/l, a to i v nealkoholickém pivu, se jeví jako hlavní amin se škodlivými účinky pro osoby léčené léky inhibujícími monoaminoxidasu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/OC%20917.10" target="_blank" >OC 917.10: Biogenically active amines in food</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Biogenically active amines in food, Luxemburg 10.-14.10. 2001
ISBN
92-898-0007-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
197-203
Publisher name
Office for Official Publications of the European Communities
Place of publication
Luxemburg
Event location
Krems, Austria
Event date
Jan 1, 2001
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—