All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Protein content in potato tubers (Solanum tuberosum L.) ? will be an important criterion for breeding of new potato cultivars?

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F06%3AE0005219" target="_blank" >RIV/60076658:12220/06:E0005219 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Bárta, J.; Heřmanová, V.; Diviš, J. Obsah bílkovin brambor v hlízách brambor (Solanum tuberosum L.) ? významné kriterium pro šlechtění nových odrůd? In Badalíková, B. (ed.). Sborník referátů z konference s mezinárodní účastí ?Nové poznatky v pěstování,

  • Original language description

    Příspěvek byl zaměřen na hodnocení obsahu bílkovin, dusíkatých látek a škrobu v hlízách a jejich vzájemných korelací u odrůd brambor s rozdílným způsobem užitím. Pro tento cíl byly pěstovány brambory dvou skupin odrůd ? odrůdy konzumních brambor a odrůdybrambor pro zpracovatelský průmysl. Pěstování probíhalo v letech 2003 ? 2005 na pokusném stanovišti v Českých Budějovicích. Výsledky ukázaly, že obsah bílkovin v sušině hlíz se pohybuje v širším rozpětí od 4.01 do 6.50 %, vyšší obsah bílkovin měly odrůdy brambor určeným pro zpracování na škrob než brambory odrůd pro konzumní účely. Důležitým zjištěním je nalezení pozitivní korelace mezi obsahem škrobu a obsahem čistých bílkovin, což naznačuje předpoklad, že lze vyšlechtit odrůdy jak s vysokým obsahem škrobu tak i s vyšším obsahem bílkovin.

  • Czech name

    Bárta, J.; Heřmanová, V.; Diviš, J. Obsah bílkovin brambor v hlízách brambor (Solanum tuberosum L.) ? významné kriterium pro šlechtění nových odrůd? In Badalíková, B. (ed.). Sborník referátů z konference s mezinárodní účastí ?Nové poznatky v pěstování,

  • Czech description

    Příspěvek byl zaměřen na hodnocení obsahu bílkovin, dusíkatých látek a škrobu v hlízách a jejich vzájemných korelací u odrůd brambor s rozdílným způsobem užitím. Pro tento cíl byly pěstovány brambory dvou skupin odrůd ? odrůdy konzumních brambor a odrůdybrambor pro zpracovatelský průmysl. Pěstování probíhalo v letech 2003 ? 2005 na pokusném stanovišti v Českých Budějovicích. Výsledky ukázaly, že obsah bílkovin v sušině hlíz se pohybuje v širším rozpětí od 4.01 do 6.50 %, vyšší obsah bílkovin měly odrůdy brambor určeným pro zpracování na škrob než brambory odrůd pro konzumní účely. Důležitým zjištěním je nalezení pozitivní korelace mezi obsahem škrobu a obsahem čistých bílkovin, což naznačuje předpoklad, že lze vyšlechtit odrůdy jak s vysokým obsahem škrobu tak i s vyšším obsahem bílkovin.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GE - Plant cultivation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF4030" target="_blank" >QF4030: Isolation of potato proteins from waste of potato starch industry and evaluation of agroecological effects on their quantitative and qualitative variability.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Aktuální poznatky v pěstování, šlechtění a ochraně rostlin

  • ISBN

    80-86908-03-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    163-167

  • Publisher name

    Neuveden

  • Place of publication

    VÚP spol. s r.o., Troubsko

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Nov 23, 2006

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article