Determination of protein content in dry matter of potato tubers using photometric techniques
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F08%3A00012515" target="_blank" >RIV/60076658:12220/08:00012515 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení obsahu bílkovin v sušině hlíz brambor pomocí vybraných fotometrických technik
Original language description
V uplatněné metodice byl popsán přesný pracovní postup stanovení čistých bílkovin v sušině hlíz brambor pomocí bicinchoninové kyseliny (tzv. metoda BCA). Metodika je určena pro zpracovatele brambor na škrob, neboť vzhledem k předpokládané izolaci bílkovin z hlízové vody, jenž vzniká jako vedlejší produkt při zpracování brambor, byl Českým škrobárenským svazem vysloven požadavek na znalost obsahu čistých bílkovin ve vstupní surovině.
Czech name
Stanovení obsahu bílkovin v sušině hlíz brambor pomocí vybraných fotometrických technik
Czech description
V uplatněné metodice byl popsán přesný pracovní postup stanovení čistých bílkovin v sušině hlíz brambor pomocí bicinchoninové kyseliny (tzv. metoda BCA). Metodika je určena pro zpracovatele brambor na škrob, neboť vzhledem k předpokládané izolaci bílkovin z hlízové vody, jenž vzniká jako vedlejší produkt při zpracování brambor, byl Českým škrobárenským svazem vysloven požadavek na znalost obsahu čistých bílkovin ve vstupní surovině.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
CE - Biochemistry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF4030" target="_blank" >QF4030: Isolation of potato proteins from waste of potato starch industry and evaluation of agroecological effects on their quantitative and qualitative variability.</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
metodika BCA analýzy
Regulation ID
—
Technical parameters
41752/2007-15010
Economical parameters
využití hlíz brambor jako bílkovinného zdroje
Certification body designation
MZe ČR
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů