All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Nitrogenous substances in potato (Solanum tuberosum L.) tubers from organic and conventional crop management

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F07%3A00008245" target="_blank" >RIV/60076658:12220/07:00008245 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Nitrogenous substances in potato (Solanum tuberosum L.) tubers from organic and conventional crop management

  • Original language description

    The contribution presents information about crude and pure protein content, free amino-acid and nitrate content in potato tubers produced in different crop managements - conventional and organic. The field trials were established in 2005 on two sites with different altitude and five potato cultivars were used. The average content of crude protein was significantly higher in tubers from organic crop management (10.92 % in tuber dry matter) than in tubers from conventional system (9.76 % in tuber dry matter). Similarly, pure protein content was significantly higher in tubers obtained in organic crop management (5.44 % in tuber dry matter) than in tubers from conventional system (5.088 % in tuber dry matter). The factor cultivar had the highest direct effect on crude as well as pure protein content. Tubers from conventional crop management showed increased tendency for nitrate accumulation.

  • Czech name

    Dusíkaté látky v hlízách brambor produkovaných v systémech organického a koncenční pěstování

  • Czech description

    Příspěvek se zabývá obsahem hrubého proteinu, čistého proteinu, volných aminokyselin a nitrátů v hlízách brambor produkovaných v různých produkčních systémech - systému organického a konvenčního zemědělství. Do polního pokusu bylo zahrnuto pět odrůd, bylveden na dvou stanovištích s různou nadmořskou výškou v roce 2005. Průměrný obsah hrubého proteinu byl průkazně vyšší v hlízách pocházejících ze systému organické produkce než u hlíz pocházející z konvenčního systému (10,92 a 9,76 % v sušině). Podobné výsledky byly pozorovány také v případě obsahu čistého proteinu (5,44 % versus 5,09 % v sušině hlíz). Odrůda byla hlavní faktor ovlivňující obsah hrubého i čistého proteinu. Hlízy vyprodukované v systému konvenčního pěstování vykazovali zvýšenou tendenciakumulovat dusík.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GC - Plant growing, crop rotation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Improving Sustainability in Organic and Low Input Food Production Systems, Stuttgart 20-23.3.2007

  • ISBN

    978-3-03736-003-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    276-279

  • Publisher name

    Research Institute of Organic Agriculture FiBL, Frick

  • Place of publication

    Stuttgart

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article