All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Seasonal trends in the content of milk components by cattle grazed in sub-mountain areas.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F07%3A00008167" target="_blank" >RIV/60076658:12220/07:00008167 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Sezónní trendy v obsahu mléčných složek u skotu paseného v podhorských oblastech.

  • Original language description

    Na základě dat z kontroly užitkovosti (132 258 měřění) ve třech podnicích v podhorské oblasti byl vyhodnocen vliv pastvy na složení mléka a produkci mléčných složek. Naměřené individuální hodnoty obsahu tuku, bílkovin a somatických buněk a vypočítané produkce tuku a bílkovin za 24 hodin byly zpracovány zvlášť pro jednotlivé podniky a plemena (český strakatý skot, holštýn). U podniků 2 a 3 s celodenní pastvou a vyšší užitkovostí byl zjištěn nárůst průměrné individuální produkce tuku a bílkovin během pastevního období, a to u obou plemen. U podniku 1 s polodenní pastvou nebyl rozdíl oproti zimnímu období ustájení tak výrazný. Průměrná koncentrace tuku v mléce poklesla, a to z hodnot 4,22 % a 4,37 % (podnik 2 a 3) během zimního ustájení na hodnoty 3,86 %a 4,09 % během pastvy u českého strakatého skotu a z 4,22 % na 4,00 % (podnik 3) u plemene holštýn. Procentuální obsah bílkovin v mléce byl během pastevního období v průměru mezi 3,33 % a 3,37 % (podnik 1, 2, 3) u českého strakatého skotu

  • Czech name

    Sezónní trendy v obsahu mléčných složek u skotu paseného v podhorských oblastech.

  • Czech description

    Na základě dat z kontroly užitkovosti (132 258 měřění) ve třech podnicích v podhorské oblasti byl vyhodnocen vliv pastvy na složení mléka a produkci mléčných složek. Naměřené individuální hodnoty obsahu tuku, bílkovin a somatických buněk a vypočítané produkce tuku a bílkovin za 24 hodin byly zpracovány zvlášť pro jednotlivé podniky a plemena (český strakatý skot, holštýn). U podniků 2 a 3 s celodenní pastvou a vyšší užitkovostí byl zjištěn nárůst průměrné individuální produkce tuku a bílkovin během pastevního období, a to u obou plemen. U podniku 1 s polodenní pastvou nebyl rozdíl oproti zimnímu období ustájení tak výrazný. Průměrná koncentrace tuku v mléce poklesla, a to z hodnot 4,22 % a 4,37 % (podnik 2 a 3) během zimního ustájení na hodnoty 3,86 %a 4,09 % během pastvy u českého strakatého skotu a z 4,22 % na 4,00 % (podnik 3) u plemene holštýn. Procentuální obsah bílkovin v mléce byl během pastevního období v průměru mezi 3,33 % a 3,37 % (podnik 1, 2, 3) u českého strakatého skotu

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF4005" target="_blank" >QF4005: Optimalization of breeding program at raising Czech Pied Cattle in LFA train on maximum consumption bulky food stuffs from permanent grassland and health parameter of animals.</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Multifunkční obhospodařování a využívání travních porostů v LFA.

  • ISBN

    978-80-87144-00-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    116-120

  • Publisher name

    VÚCHS Rapotín

  • Place of publication

    Rapotín

  • Event location

    Rapotín

  • Event date

    Nov 13, 2007

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article