Parameters of carcass value from the test of final hybrids of pigs produced by foreign companies
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F09%3A00011218" target="_blank" >RIV/60076658:12220/09:00011218 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Parametry jatečné hodnoty z testace finálních hybridů prasat produkovaných zahraničními firmami
Original language description
Do sledování byly zahrnuty čtyři kombinace finálních hybridů prasat produkovaných zahraničními firmami působícími na území ČR. V každé kombinaci byly analyzovány ukazatele jatečné hodnoty téměř 100 jedinců. Průměrná porážková hmotnost byla 114,1 kg (A -112,4 kg, B - 115,6 kg, C - 113,0 kg, D - 115,4 kg ) s poměrně vysokou nevyrovnaností jednotlivých kombinací. U kombinací A a B byl naměřen shodný podíl libového masa 55,47 a 55,44 %, následovala kombinace C s mírně nižší hodnotou 55,13 %. Statisticky vysoce významně se v podílu svaloviny lišila kombinace D s nejnižším podílem 52,84 %. U této kombinace byla naměřena i nejvyšší průměrná výška hřbetního tuku (27,08 mm). Nejnižší výška tuku byla zjištěna u kombinací C a A, a to 22,89 a 22,94 mm. U kombinace B byl vypočten i nejvyšší podíl hlavních masitých částí (50,14 %) a kýty (20,87 %). Průměrné hodnoty pH45 u jednotlivých kombinací byly stanoveny v rozmezí 6,34 až 6,22 (statisticky nevýznamné), zatímco v pH24 byly potvrzeny statisticky
Czech name
Parametry jatečné hodnoty z testace finálních hybridů prasat produkovaných zahraničními firmami
Czech description
Do sledování byly zahrnuty čtyři kombinace finálních hybridů prasat produkovaných zahraničními firmami působícími na území ČR. V každé kombinaci byly analyzovány ukazatele jatečné hodnoty téměř 100 jedinců. Průměrná porážková hmotnost byla 114,1 kg (A -112,4 kg, B - 115,6 kg, C - 113,0 kg, D - 115,4 kg ) s poměrně vysokou nevyrovnaností jednotlivých kombinací. U kombinací A a B byl naměřen shodný podíl libového masa 55,47 a 55,44 %, následovala kombinace C s mírně nižší hodnotou 55,13 %. Statisticky vysoce významně se v podílu svaloviny lišila kombinace D s nejnižším podílem 52,84 %. U této kombinace byla naměřena i nejvyšší průměrná výška hřbetního tuku (27,08 mm). Nejnižší výška tuku byla zjištěna u kombinací C a A, a to 22,89 a 22,94 mm. U kombinace B byl vypočten i nejvyšší podíl hlavních masitých částí (50,14 %) a kýty (20,87 %). Průměrné hodnoty pH45 u jednotlivých kombinací byly stanoveny v rozmezí 6,34 až 6,22 (statisticky nevýznamné), zatímco v pH24 byly potvrzeny statisticky
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QG60045" target="_blank" >QG60045: The use of molecular genetics methods to improve production traits in pigs.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Aktuální poznatky v chovu a šlechtění prasat
ISBN
978-80-7375-303-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
2
Pages from-to
—
Publisher name
MZLU v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Jun 4, 2009
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—