All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Parameters of carcass value from the test of final hybrids of pigs produced by foreign companies

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F09%3A00011218" target="_blank" >RIV/60076658:12220/09:00011218 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Parametry jatečné hodnoty z testace finálních hybridů prasat produkovaných zahraničními firmami

  • Original language description

    Do sledování byly zahrnuty čtyři kombinace finálních hybridů prasat produkovaných zahraničními firmami působícími na území ČR. V každé kombinaci byly analyzovány ukazatele jatečné hodnoty téměř 100 jedinců. Průměrná porážková hmotnost byla 114,1 kg (A -112,4 kg, B - 115,6 kg, C - 113,0 kg, D - 115,4 kg ) s poměrně vysokou nevyrovnaností jednotlivých kombinací. U kombinací A a B byl naměřen shodný podíl libového masa 55,47 a 55,44 %, následovala kombinace C s mírně nižší hodnotou 55,13 %. Statisticky vysoce významně se v podílu svaloviny lišila kombinace D s nejnižším podílem 52,84 %. U této kombinace byla naměřena i nejvyšší průměrná výška hřbetního tuku (27,08 mm). Nejnižší výška tuku byla zjištěna u kombinací C a A, a to 22,89 a 22,94 mm. U kombinace B byl vypočten i nejvyšší podíl hlavních masitých částí (50,14 %) a kýty (20,87 %). Průměrné hodnoty pH45 u jednotlivých kombinací byly stanoveny v rozmezí 6,34 až 6,22 (statisticky nevýznamné), zatímco v pH24 byly potvrzeny statisticky

  • Czech name

    Parametry jatečné hodnoty z testace finálních hybridů prasat produkovaných zahraničními firmami

  • Czech description

    Do sledování byly zahrnuty čtyři kombinace finálních hybridů prasat produkovaných zahraničními firmami působícími na území ČR. V každé kombinaci byly analyzovány ukazatele jatečné hodnoty téměř 100 jedinců. Průměrná porážková hmotnost byla 114,1 kg (A -112,4 kg, B - 115,6 kg, C - 113,0 kg, D - 115,4 kg ) s poměrně vysokou nevyrovnaností jednotlivých kombinací. U kombinací A a B byl naměřen shodný podíl libového masa 55,47 a 55,44 %, následovala kombinace C s mírně nižší hodnotou 55,13 %. Statisticky vysoce významně se v podílu svaloviny lišila kombinace D s nejnižším podílem 52,84 %. U této kombinace byla naměřena i nejvyšší průměrná výška hřbetního tuku (27,08 mm). Nejnižší výška tuku byla zjištěna u kombinací C a A, a to 22,89 a 22,94 mm. U kombinace B byl vypočten i nejvyšší podíl hlavních masitých částí (50,14 %) a kýty (20,87 %). Průměrné hodnoty pH45 u jednotlivých kombinací byly stanoveny v rozmezí 6,34 až 6,22 (statisticky nevýznamné), zatímco v pH24 byly potvrzeny statisticky

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QG60045" target="_blank" >QG60045: The use of molecular genetics methods to improve production traits in pigs.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Aktuální poznatky v chovu a šlechtění prasat

  • ISBN

    978-80-7375-303-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

  • Publisher name

    MZLU v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Jun 4, 2009

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article