All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Amino acid composition and nutritional value of tuber protein of selected cultivated potato species

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F10%3A00012547" target="_blank" >RIV/60076658:12220/10:00012547 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60109807:_____/10:1R000342

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Aminokyselinové složení a nutriční hodnota hlízových bílkovin vybraných kulturních druhů brambor

  • Original language description

    Předkládaná studie se zabývala hodnocením obsahu hlízových bílkovin v sušině hlíz druhů S. andigenum, S. phureja a S. tuberosum (odrůda Desirée). Netradiční druhy brambor S. phureja a S. andigenum vykázaly shodný obsah hlízových bílkovin (4,1 % sušiny),který byl průkazně vyšší (P < 0,05) než u kulturního druhu S. tuberosum odrůda Desirée. Na základě aminokyselinového složení byla u druhu S. phureja zjištěna vysoká nutriční hodnota (EAAI 69,8 % vztaženo k celovaječné bílkovině). U všech hodnocených druhů byly jako limitující esenciální aminokyseliny vyhodnoceny sirné aminokyseliny cystein a methionin.

  • Czech name

    Aminokyselinové složení a nutriční hodnota hlízových bílkovin vybraných kulturních druhů brambor

  • Czech description

    Předkládaná studie se zabývala hodnocením obsahu hlízových bílkovin v sušině hlíz druhů S. andigenum, S. phureja a S. tuberosum (odrůda Desirée). Netradiční druhy brambor S. phureja a S. andigenum vykázaly shodný obsah hlízových bílkovin (4,1 % sušiny),který byl průkazně vyšší (P < 0,05) než u kulturního druhu S. tuberosum odrůda Desirée. Na základě aminokyselinového složení byla u druhu S. phureja zjištěna vysoká nutriční hodnota (EAAI 69,8 % vztaženo k celovaječné bílkovině). U všech hodnocených druhů byly jako limitující esenciální aminokyseliny vyhodnoceny sirné aminokyseliny cystein a methionin.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GE - Plant cultivation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI91A069" target="_blank" >QI91A069: Evaluation of wild potato tuber proteins potential for utilization in potato (Solanum tuberosum L.) breeding and biotechnological applications</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda : časopis pro rostlinnou produkci

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    58

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database