Antioxidative activity of patatin proteins purified from potato species
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F14%3A43887819" target="_blank" >RIV/60076658:12220/14:43887819 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
ANTIOXIDAČNÍ AKTIVITA PATATINU IZOLOVANÉHO Z BRAMBOR
Original language description
V příspěvku byla hodnocena antioxidační aktivita patatinů a jejich štěpů. Patatiny byly purifikovány z hlíz vybraných druhů: S. tuberosum odrůdy Desirée a Kuras (kulturní druh), S. andigenum, S. phureja, S. stenotomum (netradiční kulturní druhy), S. chaucha, S. sucrense, S. vernei, S. gourlai a S. guerreonse (plané druhy). U všech purifikovaných patatinů vybraných druhů byla metodou ABTS stanovena antioxidační aktivita. V rámci vybraných genotypů byla zaznamenána variabilita, která se pohybovala od 0,031 (S. andigenum) do 0,142 (S. sucrense) mg kyseliny askorbové na gram sušiny patatinu. Antioxidační aktivita patatinových štěpů byla dle předpokladu vyšší a pohybovala se v rozpětí 4,25 (S. tuberosum, Desirée) do 42,80 (S. sucrense) mg kyseliny askorbovéna gram sušiny štěpů.
Czech name
ANTIOXIDAČNÍ AKTIVITA PATATINU IZOLOVANÉHO Z BRAMBOR
Czech description
V příspěvku byla hodnocena antioxidační aktivita patatinů a jejich štěpů. Patatiny byly purifikovány z hlíz vybraných druhů: S. tuberosum odrůdy Desirée a Kuras (kulturní druh), S. andigenum, S. phureja, S. stenotomum (netradiční kulturní druhy), S. chaucha, S. sucrense, S. vernei, S. gourlai a S. guerreonse (plané druhy). U všech purifikovaných patatinů vybraných druhů byla metodou ABTS stanovena antioxidační aktivita. V rámci vybraných genotypů byla zaznamenána variabilita, která se pohybovala od 0,031 (S. andigenum) do 0,142 (S. sucrense) mg kyseliny askorbové na gram sušiny patatinu. Antioxidační aktivita patatinových štěpů byla dle předpokladu vyšší a pohybovala se v rozpětí 4,25 (S. tuberosum, Desirée) do 42,80 (S. sucrense) mg kyseliny askorbovéna gram sušiny štěpů.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
CB - Analytical chemistry, separation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda : časopis pro rostlinnou produkci
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2014
Issue of the periodical within the volume
12
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
163-166
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—