All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Antioxidative activity of patatin proteins purified from potato species

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F14%3A43887819" target="_blank" >RIV/60076658:12220/14:43887819 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    ANTIOXIDAČNÍ AKTIVITA PATATINU IZOLOVANÉHO Z BRAMBOR

  • Original language description

    V příspěvku byla hodnocena antioxidační aktivita patatinů a jejich štěpů. Patatiny byly purifikovány z hlíz vybraných druhů: S. tuberosum odrůdy Desirée a Kuras (kulturní druh), S. andigenum, S. phureja, S. stenotomum (netradiční kulturní druhy), S. chaucha, S. sucrense, S. vernei, S. gourlai a S. guerreonse (plané druhy). U všech purifikovaných patatinů vybraných druhů byla metodou ABTS stanovena antioxidační aktivita. V rámci vybraných genotypů byla zaznamenána variabilita, která se pohybovala od 0,031 (S. andigenum) do 0,142 (S. sucrense) mg kyseliny askorbové na gram sušiny patatinu. Antioxidační aktivita patatinových štěpů byla dle předpokladu vyšší a pohybovala se v rozpětí 4,25 (S. tuberosum, Desirée) do 42,80 (S. sucrense) mg kyseliny askorbovéna gram sušiny štěpů.

  • Czech name

    ANTIOXIDAČNÍ AKTIVITA PATATINU IZOLOVANÉHO Z BRAMBOR

  • Czech description

    V příspěvku byla hodnocena antioxidační aktivita patatinů a jejich štěpů. Patatiny byly purifikovány z hlíz vybraných druhů: S. tuberosum odrůdy Desirée a Kuras (kulturní druh), S. andigenum, S. phureja, S. stenotomum (netradiční kulturní druhy), S. chaucha, S. sucrense, S. vernei, S. gourlai a S. guerreonse (plané druhy). U všech purifikovaných patatinů vybraných druhů byla metodou ABTS stanovena antioxidační aktivita. V rámci vybraných genotypů byla zaznamenána variabilita, která se pohybovala od 0,031 (S. andigenum) do 0,142 (S. sucrense) mg kyseliny askorbové na gram sušiny patatinu. Antioxidační aktivita patatinových štěpů byla dle předpokladu vyšší a pohybovala se v rozpětí 4,25 (S. tuberosum, Desirée) do 42,80 (S. sucrense) mg kyseliny askorbovéna gram sušiny štěpů.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    CB - Analytical chemistry, separation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda : časopis pro rostlinnou produkci

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2014

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    163-166

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database