All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Antifungal potential of low molecular proteins and peptides gained from potato tubers (Solanum tuberosum L.)

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F11%3A43882117" target="_blank" >RIV/60076658:12220/11:43882117 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Antifungální potenciál nízkomolekulárních proteinů a peptidů hlíz bramboru (Solanum tuberosum L.)

  • Original language description

    Příspěvek se zabýval antifungálními účinky skupiny termostabilních proteinů a peptidů s převahou inhibitorů proteas, které byly izolovány z hlízové vody (vedlejší produkt průmyslového zpracování brambor na škrob, odrůdová směs Solanum tuberosum L.). Proizolaci proteinů byla využita kombinace snížení pH a vysoké teploty (100°C). Izolované proteiny byly detekovány analýzou SDS-PAGE na peptidovém gelu v oblasti od 6 do 17 kDa. Majoritní podíl těchto proteinů byl v oblasti 17 kDa a další výrazný band byl zaznamenán v oblasti okolo 6,5 kDa. Testovaný vzorek byl aplikován v různých koncentracích ke třem kmenům fytopatogenní houby Fusarium solani a ke dvěma kmenům fytopatogenní houby Fusarium oxysporum. Byl zaznamenán inhibiční účinek na tyto kmeny hub u všech testovaných koncentrací účinné látky.

  • Czech name

    Antifungální potenciál nízkomolekulárních proteinů a peptidů hlíz bramboru (Solanum tuberosum L.)

  • Czech description

    Příspěvek se zabýval antifungálními účinky skupiny termostabilních proteinů a peptidů s převahou inhibitorů proteas, které byly izolovány z hlízové vody (vedlejší produkt průmyslového zpracování brambor na škrob, odrůdová směs Solanum tuberosum L.). Proizolaci proteinů byla využita kombinace snížení pH a vysoké teploty (100°C). Izolované proteiny byly detekovány analýzou SDS-PAGE na peptidovém gelu v oblasti od 6 do 17 kDa. Majoritní podíl těchto proteinů byl v oblasti 17 kDa a další výrazný band byl zaznamenán v oblasti okolo 6,5 kDa. Testovaný vzorek byl aplikován v různých koncentracích ke třem kmenům fytopatogenní houby Fusarium solani a ke dvěma kmenům fytopatogenní houby Fusarium oxysporum. Byl zaznamenán inhibiční účinek na tyto kmeny hub u všech testovaných koncentrací účinné látky.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GE - Plant cultivation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/GA522%2F09%2F1693" target="_blank" >GA522/09/1693: The role of antimicrobial peptides in plant defense against pahogenic microorganisms</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2011

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    213-216

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database