All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Methods of chosen potato tuber proteins isolation

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F13%3A43886283" target="_blank" >RIV/60076658:12220/13:43886283 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/00216224:14740/13:00065692

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Metody izolace vybraných proteinů hlíz brambor

  • Original language description

    Metodika shrnuje principy a postupy izolace vybraných proteinů a jejich hlavních frakcí z hlíz kulturních i planých druhů brambor v uceleném souboru pracovních návodů. Jako základní separační proces byl zvolen dvoustupňový postup, založený na iontovýměnné a afinitní chromatografii. Pro následnou detailní frakcionaci jsou využity kolony s moderními keramickými médii a gradientová eluce prostřednictvím FPLC. Metodika také poskytuje optimalizované pracovní postupy na měření dvou základních biologických aktivit proteinů hlíz - lipidacylhydrolasové aktivity patatinu a aktivit inhibitorů proteas.

  • Czech name

    Metody izolace vybraných proteinů hlíz brambor

  • Czech description

    Metodika shrnuje principy a postupy izolace vybraných proteinů a jejich hlavních frakcí z hlíz kulturních i planých druhů brambor v uceleném souboru pracovních návodů. Jako základní separační proces byl zvolen dvoustupňový postup, založený na iontovýměnné a afinitní chromatografii. Pro následnou detailní frakcionaci jsou využity kolony s moderními keramickými médii a gradientová eluce prostřednictvím FPLC. Metodika také poskytuje optimalizované pracovní postupy na měření dvou základních biologických aktivit proteinů hlíz - lipidacylhydrolasové aktivity patatinu a aktivit inhibitorů proteas.

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

    GE - Plant cultivation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI91A069" target="_blank" >QI91A069: Evaluation of wild potato tuber proteins potential for utilization in potato (Solanum tuberosum L.) breeding and biotechnological applications</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    ISBN 978-80-7394-405-6

  • Regulation ID

    Zákon 130/2002 a znění pozdnějších předpisů

  • Technical parameters

    osvědčení o uznání uplatněné certifikované metodiky 78-5/KÚ-SŘÚ/UKZUZ/2013

  • Economical parameters

    nové postupy izolace biologicky aktivních frakcí hlízových proteinů s potenciálem ekonomického zhodnocení v potravinářském průmyslu či v biotechnologickýh aplikacích

  • Certification body designation

    Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, Hroznová 2, Brno 656 06

  • Date of certification

  • Method of use

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů