Methods of chosen potato tuber proteins isolation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F13%3A43886283" target="_blank" >RIV/60076658:12220/13:43886283 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/00216224:14740/13:00065692
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Metody izolace vybraných proteinů hlíz brambor
Original language description
Metodika shrnuje principy a postupy izolace vybraných proteinů a jejich hlavních frakcí z hlíz kulturních i planých druhů brambor v uceleném souboru pracovních návodů. Jako základní separační proces byl zvolen dvoustupňový postup, založený na iontovýměnné a afinitní chromatografii. Pro následnou detailní frakcionaci jsou využity kolony s moderními keramickými médii a gradientová eluce prostřednictvím FPLC. Metodika také poskytuje optimalizované pracovní postupy na měření dvou základních biologických aktivit proteinů hlíz - lipidacylhydrolasové aktivity patatinu a aktivit inhibitorů proteas.
Czech name
Metody izolace vybraných proteinů hlíz brambor
Czech description
Metodika shrnuje principy a postupy izolace vybraných proteinů a jejich hlavních frakcí z hlíz kulturních i planých druhů brambor v uceleném souboru pracovních návodů. Jako základní separační proces byl zvolen dvoustupňový postup, založený na iontovýměnné a afinitní chromatografii. Pro následnou detailní frakcionaci jsou využity kolony s moderními keramickými médii a gradientová eluce prostřednictvím FPLC. Metodika také poskytuje optimalizované pracovní postupy na měření dvou základních biologických aktivit proteinů hlíz - lipidacylhydrolasové aktivity patatinu a aktivit inhibitorů proteas.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
GE - Plant cultivation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI91A069" target="_blank" >QI91A069: Evaluation of wild potato tuber proteins potential for utilization in potato (Solanum tuberosum L.) breeding and biotechnological applications</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
ISBN 978-80-7394-405-6
Regulation ID
Zákon 130/2002 a znění pozdnějších předpisů
Technical parameters
osvědčení o uznání uplatněné certifikované metodiky 78-5/KÚ-SŘÚ/UKZUZ/2013
Economical parameters
nové postupy izolace biologicky aktivních frakcí hlízových proteinů s potenciálem ekonomického zhodnocení v potravinářském průmyslu či v biotechnologickýh aplikacích
Certification body designation
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, Hroznová 2, Brno 656 06
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů