Starch processing potatoes crop management
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F12%3A43884438" target="_blank" >RIV/60076658:12220/12:43884438 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Pěstování brambor pro produkci škrobu a bílkovin
Original language description
Cílem metodiky je technologie pěstování brambor určených pro zpracování na škrob, která zároveň zohledňuje možnost získávání bílkovin ze zpracovaných hlíz. Základem metodiky jsou zásady současného pěstování brambor pro jejich zpracování na škrobárenskýchzávodech na šrob doplněné o nové poznatky získané experimentální činností autorů. Metodika hodnotí nejvýznamnější agroekologické faktory (výběr odrůdy, podmínky stanoviště, ročníkové vlivy a počasí, úroveň dusíkatého hnojení), které mají hlavní vliv naobsah škrobu a bílkovin v hlízách a na výnos obou těchto látek.
Czech name
Pěstování brambor pro produkci škrobu a bílkovin
Czech description
Cílem metodiky je technologie pěstování brambor určených pro zpracování na škrob, která zároveň zohledňuje možnost získávání bílkovin ze zpracovaných hlíz. Základem metodiky jsou zásady současného pěstování brambor pro jejich zpracování na škrobárenskýchzávodech na šrob doplněné o nové poznatky získané experimentální činností autorů. Metodika hodnotí nejvýznamnější agroekologické faktory (výběr odrůdy, podmínky stanoviště, ročníkové vlivy a počasí, úroveň dusíkatého hnojení), které mají hlavní vliv naobsah škrobu a bílkovin v hlízách a na výnos obou těchto látek.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
GC - Plant growing, crop rotation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF4030" target="_blank" >QF4030: Isolation of potato proteins from waste of potato starch industry and evaluation of agroecological effects on their quantitative and qualitative variability.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
Pěstování brambor
Regulation ID
194-2/KÚ/UKZUZ/2012
Technical parameters
194-2/KÚ/UKZUZ/2012
Economical parameters
zvýšení ekonomické efektivnosti zpracování brambor na škrob
Certification body designation
Ústřední a kontrolní ústav zemědělský
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů