Utilization of Chip Electrophoresis for Characterization of Potato Gene Sources
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F13%3A43886379" target="_blank" >RIV/60076658:12220/13:43886379 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60109807:_____/13:#0000230
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití čipové elektroforézy pro charakterizaci genových zdrojů bramboru
Original language description
Hlízy vybrané skupiny genotypů brambor představující případné genové zdroje byly získány prostřednictvím Genové banky bramboru vedené u Výzkumného ústavu bramborářského Havlíčkův Brod. Analyzovaná skupina genotypů zahrnovala odrůdy kulturního bramboru S.tuberosum (odrůda Desirée, Kuras, Russet Burbank), netradiční kulturní druhy pěstované v oblastech Jižní Ameriky (S. andigena, S. goniocalyx, S. phureja, S. stenotomum) a dalších dvanáct planých genotypů bramboru. Hlízový protein v denaturovaném stavu byl separován pomocí čipové elektroforézy Experion s následnou detekcí molekulární hmotnosti proteinových druhů detekovaných v patatinové oblasti a oblasti s převahou inhibitorů proteas. Variabilita počtu a pozice detekovaných proteinových pruhů v patatinové oblasti, stejně jako v oblasti inhibitorů proteas, umožnila zcela rozlišit studovaný soubor genotypů bramboru do jednopruhových clusterů. Oblast patatinových bílkovin byla u hodnocených druhů detekována v rozsahu od 42 do 56 kDa s poč
Czech name
Využití čipové elektroforézy pro charakterizaci genových zdrojů bramboru
Czech description
Hlízy vybrané skupiny genotypů brambor představující případné genové zdroje byly získány prostřednictvím Genové banky bramboru vedené u Výzkumného ústavu bramborářského Havlíčkův Brod. Analyzovaná skupina genotypů zahrnovala odrůdy kulturního bramboru S.tuberosum (odrůda Desirée, Kuras, Russet Burbank), netradiční kulturní druhy pěstované v oblastech Jižní Ameriky (S. andigena, S. goniocalyx, S. phureja, S. stenotomum) a dalších dvanáct planých genotypů bramboru. Hlízový protein v denaturovaném stavu byl separován pomocí čipové elektroforézy Experion s následnou detekcí molekulární hmotnosti proteinových druhů detekovaných v patatinové oblasti a oblasti s převahou inhibitorů proteas. Variabilita počtu a pozice detekovaných proteinových pruhů v patatinové oblasti, stejně jako v oblasti inhibitorů proteas, umožnila zcela rozlišit studovaný soubor genotypů bramboru do jednopruhových clusterů. Oblast patatinových bílkovin byla u hodnocených druhů detekována v rozsahu od 42 do 56 kDa s poč
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
CC - Organic chemistry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI91A069" target="_blank" >QI91A069: Evaluation of wild potato tuber proteins potential for utilization in potato (Solanum tuberosum L.) breeding and biotechnological applications</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Osivo a sadba
ISBN
978-80-213-2358-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
173-178
Publisher name
ČZU v Praze
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Feb 7, 2013
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
000319748800032