The effect of breed, parity and stege of lactation on proportion of milk fatty acids in goats.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F17%3A43896469" target="_blank" >RIV/60076658:12220/17:43896469 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv plemene, pořadí a stadia laktace na zastoupení mastných kyselin mléčného tuku koz
Original language description
Cílem práce bylo posoudit změny v zastoupení mastných kyselin s krátkým, středně dlouhým a dlouhým řetězcem v závislosti na plemeni, pořadí a stadiu laktace. Zastoupení skupin mastných kyselin v mléčném tuku je ovlivněno několika faktory, především pak plemenem a stadiem laktace. U obou faktorů byla zjištěna statistická významnost u skupiny mastných kyselin s dlouhým řetězcem (0,01, resp. 0,05). Výrazné rozdíly v zastoupení mastných kyselin v rámci obou faktorů zjištěné v této práci však byly pravděpodobně způsobeny zejména krmnou dávkou, jejíž hlavní součástí byla pastva, která se v průběhu laktace rovněž výrazně mění.
Czech name
Vliv plemene, pořadí a stadia laktace na zastoupení mastných kyselin mléčného tuku koz
Czech description
Cílem práce bylo posoudit změny v zastoupení mastných kyselin s krátkým, středně dlouhým a dlouhým řetězcem v závislosti na plemeni, pořadí a stadiu laktace. Zastoupení skupin mastných kyselin v mléčném tuku je ovlivněno několika faktory, především pak plemenem a stadiem laktace. U obou faktorů byla zjištěna statistická významnost u skupiny mastných kyselin s dlouhým řetězcem (0,01, resp. 0,05). Výrazné rozdíly v zastoupení mastných kyselin v rámci obou faktorů zjištěné v této práci však byly pravděpodobně způsobeny zejména krmnou dávkou, jejíž hlavní součástí byla pastva, která se v průběhu laktace rovněž výrazně mění.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510336" target="_blank" >QJ1510336: Research and support of production of nutritionally and beneficial milk products for consumers using targeted selection and modification of milk fat composition</a><br>
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků XIV. Sborník referátů ze semináře s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7509-494-0
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
3
Pages from-to
45-47
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
May 18, 2017
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—