All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Wasteproducts of onion (Allium cepa L.): potential source of biologically active substances for foodstuffs

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F17%3A43898615" target="_blank" >RIV/60076658:12220/17:43898615 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Odpadní produkty cibule kuchňské (Allium cepa L.): potenciální zdroj biologicky aktivních látek pro potravinářství

  • Original language description

    Cibule kuchyňská (Allium cepa L.) je jeden z nejvýznamnějších druhů zeleniny na světě. Pěstování a zpracování je úzce spjaté s produkcí velkého množství odpadu, který je bohatý na mnohé biologicky aktivní látky s pozitivním efektem na lidské zdraví nebo který může zlepšit některé vlastnosti potravin. Tato kapitola shrnuje chemické složení cibule, cibulových odpadů a zdravotní efekty jednotlivých sloučenin a možnosti využití cibulových odpadů v potravinářské výrobě.

  • Czech name

    Odpadní produkty cibule kuchňské (Allium cepa L.): potenciální zdroj biologicky aktivních látek pro potravinářství

  • Czech description

    Cibule kuchyňská (Allium cepa L.) je jeden z nejvýznamnějších druhů zeleniny na světě. Pěstování a zpracování je úzce spjaté s produkcí velkého množství odpadu, který je bohatý na mnohé biologicky aktivní látky s pozitivním efektem na lidské zdraví nebo který může zlepšit některé vlastnosti potravin. Tato kapitola shrnuje chemické složení cibule, cibulových odpadů a zdravotní efekty jednotlivých sloučenin a možnosti využití cibulových odpadů v potravinářské výrobě.

Classification

  • Type

    C - Chapter in a specialist book

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1610324" target="_blank" >QJ1610324: The study of traditional and new crops as sources antioxidants and other healthful nutrients and their use in food production.</a><br>

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Book/collection name

    Dietární antioxidanty v praxi

  • ISBN

    978-80-7394-681-4

  • Number of pages of the result

    24

  • Pages from-to

    177-200

  • Number of pages of the book

    200

  • Publisher name

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

  • Place of publication

    České Budějovice

  • UT code for WoS chapter