Wasteproducts of onion (Allium cepa L.): potential source of biologically active substances for foodstuffs
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F17%3A43898615" target="_blank" >RIV/60076658:12220/17:43898615 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Odpadní produkty cibule kuchňské (Allium cepa L.): potenciální zdroj biologicky aktivních látek pro potravinářství
Original language description
Cibule kuchyňská (Allium cepa L.) je jeden z nejvýznamnějších druhů zeleniny na světě. Pěstování a zpracování je úzce spjaté s produkcí velkého množství odpadu, který je bohatý na mnohé biologicky aktivní látky s pozitivním efektem na lidské zdraví nebo který může zlepšit některé vlastnosti potravin. Tato kapitola shrnuje chemické složení cibule, cibulových odpadů a zdravotní efekty jednotlivých sloučenin a možnosti využití cibulových odpadů v potravinářské výrobě.
Czech name
Odpadní produkty cibule kuchňské (Allium cepa L.): potenciální zdroj biologicky aktivních látek pro potravinářství
Czech description
Cibule kuchyňská (Allium cepa L.) je jeden z nejvýznamnějších druhů zeleniny na světě. Pěstování a zpracování je úzce spjaté s produkcí velkého množství odpadu, který je bohatý na mnohé biologicky aktivní látky s pozitivním efektem na lidské zdraví nebo který může zlepšit některé vlastnosti potravin. Tato kapitola shrnuje chemické složení cibule, cibulových odpadů a zdravotní efekty jednotlivých sloučenin a možnosti využití cibulových odpadů v potravinářské výrobě.
Classification
Type
C - Chapter in a specialist book
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1610324" target="_blank" >QJ1610324: The study of traditional and new crops as sources antioxidants and other healthful nutrients and their use in food production.</a><br>
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Book/collection name
Dietární antioxidanty v praxi
ISBN
978-80-7394-681-4
Number of pages of the result
24
Pages from-to
177-200
Number of pages of the book
200
Publisher name
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Place of publication
České Budějovice
UT code for WoS chapter
—