All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

A meat product containing a biologically active ingredient

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F18%3A43898117" target="_blank" >RIV/60076658:12220/18:43898117 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60076658:12520/18:43898117

  • Result on the web

    <a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0032/uv032395.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0032/uv032395.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Masný výrobek s obsahem biologicky aktivní složky

  • Original language description

    Využívání antioxidantů v masné výrobě je důležité, neboť oxidace tuků nepříznivě ovlivňuje hygienické i senzorické vlastnosti výrobků, tudíž potlačení tohoto chemického procesu je žádoucí. Proto byl vyvinut technologický postup na výrobu masného výrobku fortifikovaného přírodními antioxidanty z odpadních produktů cibule kuchyňské (Allium cepa L.). Tyto odpady, konkrétně cibulové slupky, jsou bohatým zdrojem biologicky aktivních látek, které jsou vhodné pro obohacení masných výrobků, jež jsou mezi konzumenty preferovány stále více.

  • Czech name

    Masný výrobek s obsahem biologicky aktivní složky

  • Czech description

    Využívání antioxidantů v masné výrobě je důležité, neboť oxidace tuků nepříznivě ovlivňuje hygienické i senzorické vlastnosti výrobků, tudíž potlačení tohoto chemického procesu je žádoucí. Proto byl vyvinut technologický postup na výrobu masného výrobku fortifikovaného přírodními antioxidanty z odpadních produktů cibule kuchyňské (Allium cepa L.). Tyto odpady, konkrétně cibulové slupky, jsou bohatým zdrojem biologicky aktivních látek, které jsou vhodné pro obohacení masných výrobků, jež jsou mezi konzumenty preferovány stále více.

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    CZ 32395

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

  • Owner name

    Jihočeská univerzita v Č. Budějovicích, Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i., MAUZ - výroba s.r.o., Č. Budějovice

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)