A meat product containing a biologically active ingredient
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F18%3A43898117" target="_blank" >RIV/60076658:12220/18:43898117 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60076658:12520/18:43898117
Result on the web
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0032/uv032395.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0032/uv032395.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Masný výrobek s obsahem biologicky aktivní složky
Original language description
Využívání antioxidantů v masné výrobě je důležité, neboť oxidace tuků nepříznivě ovlivňuje hygienické i senzorické vlastnosti výrobků, tudíž potlačení tohoto chemického procesu je žádoucí. Proto byl vyvinut technologický postup na výrobu masného výrobku fortifikovaného přírodními antioxidanty z odpadních produktů cibule kuchyňské (Allium cepa L.). Tyto odpady, konkrétně cibulové slupky, jsou bohatým zdrojem biologicky aktivních látek, které jsou vhodné pro obohacení masných výrobků, jež jsou mezi konzumenty preferovány stále více.
Czech name
Masný výrobek s obsahem biologicky aktivní složky
Czech description
Využívání antioxidantů v masné výrobě je důležité, neboť oxidace tuků nepříznivě ovlivňuje hygienické i senzorické vlastnosti výrobků, tudíž potlačení tohoto chemického procesu je žádoucí. Proto byl vyvinut technologický postup na výrobu masného výrobku fortifikovaného přírodními antioxidanty z odpadních produktů cibule kuchyňské (Allium cepa L.). Tyto odpady, konkrétně cibulové slupky, jsou bohatým zdrojem biologicky aktivních látek, které jsou vhodné pro obohacení masných výrobků, jež jsou mezi konzumenty preferovány stále více.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
CZ 32395
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
Jihočeská univerzita v Č. Budějovicích, Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i., MAUZ - výroba s.r.o., Č. Budějovice
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)