All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Proven technology of production of fortified product with increased content of beneficial substances - No. 2.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F18%3AN0000037" target="_blank" >RIV/00027022:_____/18:N0000037 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Ověřená technologie výroby fortifikovaného výrobku se zvýšeným obsahem zdravotně prospěšných látek – č. 2.

  • Original language description

    Masné a často i zpracované rybí výrobky jsou – ač kritizovány řadou výživových specialistů – součástí denního stravování valné většiny populace. Vzhledem k obecně nízkému příjmu antioxidantů je vhodné je fortifikovat tak, aby se jejich konzumací zvýšil i příjem těchto zdravotně důležitých látek. Toho lze dosáhnout přidáním vhodných zdrojů antioxidantů. Pro fortifikaci byl zvolen výluh ze slupek cibule kuchyňské. Tento byl přidán do směsi na výrobu mletého masného výrobku s obsahem rybího masa.

  • Czech name

    Ověřená technologie výroby fortifikovaného výrobku se zvýšeným obsahem zdravotně prospěšných látek – č. 2.

  • Czech description

    Masné a často i zpracované rybí výrobky jsou – ač kritizovány řadou výživových specialistů – součástí denního stravování valné většiny populace. Vzhledem k obecně nízkému příjmu antioxidantů je vhodné je fortifikovat tak, aby se jejich konzumací zvýšil i příjem těchto zdravotně důležitých látek. Toho lze dosáhnout přidáním vhodných zdrojů antioxidantů. Pro fortifikaci byl zvolen výluh ze slupek cibule kuchyňské. Tento byl přidán do směsi na výrobu mletého masného výrobku s obsahem rybího masa.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40500 - Other agricultural sciences

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1610324" target="_blank" >QJ1610324: The study of traditional and new crops as sources antioxidants and other healthful nutrients and their use in food production.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    NAZV-KUS QJ1610324 OVERTECH č.2

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    Cibulové slupky byly vyluhovány v pitné vodě při teplotě 85 °C. Získaný výluh byl přimíchán ke směsi hovězího, vepřového a rybího masa (5 : 20 : 75), okořeněn a z uvedeného díla byly zformovány karbanátky, které byly následně smaženy v řepkovém oleji. Hotový výrobek byl zchlazen a vakuově zabalen. Takto vyrobený jej lze expedovat.

  • Economical parameters

    Získané zkušenosti z výroby a průběhu ověřování technologie využije výrobce MAUZ-výroba, s. r.o. při výrobě uvedených typů výrobků (popřípadě dalších). Výrobky byly zpracovány na základě laboratorních rozborů a testů, provedených v souvislosti s řešením projektu NAZV-KUS QJ1610324. Ekonomický přínos lze vyhodnotit až po delší době následující po zavedení technologie do výrobní praxe.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    60076658

  • Owner name

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Web page