SENSORY EVALUATION OF SEMI-HARD CHEESES WITH DIFFERENT FAT CONTENT DEPENDING ON GENDER
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F18%3A43897984" target="_blank" >RIV/60076658:12220/18:43897984 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://utp.af.mendelu.cz/cz/seminare/ingrovy_dny_2018" target="_blank" >http://utp.af.mendelu.cz/cz/seminare/ingrovy_dny_2018</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
SENZORICKÉ HODNOCENÍ POLOTVRDÝCH SÝRŮ O RŮZNÉ TUČNOSTI V ZÁVISLOSTI NA POHLAVÍ
Original language description
Cílem práce bylo vyhodnotit preference a senzorickou přijatelnost tří vzorků plátkových eidamských sýrů s odlišným obsahem tuku v sušině u mladých spotřebitelů. Ve skupině 35 mužů a 20 žen ve věku 20-24 let byl proveden pořadový preferenční test a senzorický profil 3 vzorků polotvrdého plátkového sýra Eidam o různé tučnosti (20, 30 a 45%). Ve skupině žen nejlepšího hodnocení dosáhl vzorek o tučnosti 30 % a nejhůře byl hodnocen vzorek o tučnosti 20 %. Ve skupině mužů byl nejlépe hodnocen vzorek o tučnosti 20 % a nejhůře byl hodnocen vzorek o tučnosti 30 %. Výsledky nebyly statisticky významné.
Czech name
SENZORICKÉ HODNOCENÍ POLOTVRDÝCH SÝRŮ O RŮZNÉ TUČNOSTI V ZÁVISLOSTI NA POHLAVÍ
Czech description
Cílem práce bylo vyhodnotit preference a senzorickou přijatelnost tří vzorků plátkových eidamských sýrů s odlišným obsahem tuku v sušině u mladých spotřebitelů. Ve skupině 35 mužů a 20 žen ve věku 20-24 let byl proveden pořadový preferenční test a senzorický profil 3 vzorků polotvrdého plátkového sýra Eidam o různé tučnosti (20, 30 a 45%). Ve skupině žen nejlepšího hodnocení dosáhl vzorek o tučnosti 30 % a nejhůře byl hodnocen vzorek o tučnosti 20 %. Ve skupině mužů byl nejlépe hodnocen vzorek o tučnosti 20 % a nejhůře byl hodnocen vzorek o tučnosti 30 %. Výsledky nebyly statisticky významné.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510339" target="_blank" >QJ1510339: Complex system for improvement of milk and milk products quality and monitoring of health aimed at increasing of the added value of agricultural production in ČR</a><br>
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
SBORNÍK XLIV. KONFERENCE O JAKOSTI POTRAVIN A POTRAVINOVÝCH SUROVIN
ISBN
978-80-7509-542-8
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
7
Pages from-to
198-204
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Feb 28, 2018
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—