All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

SENSORY EVALUATION OF SEMI-HARD CHEESES WITH DIFFERENT FAT CONTENT DEPENDING ON GENDER

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F18%3A43897984" target="_blank" >RIV/60076658:12220/18:43897984 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://utp.af.mendelu.cz/cz/seminare/ingrovy_dny_2018" target="_blank" >http://utp.af.mendelu.cz/cz/seminare/ingrovy_dny_2018</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    SENZORICKÉ HODNOCENÍ POLOTVRDÝCH SÝRŮ O RŮZNÉ TUČNOSTI V ZÁVISLOSTI NA POHLAVÍ

  • Original language description

    Cílem práce bylo vyhodnotit preference a senzorickou přijatelnost tří vzorků plátkových eidamských sýrů s odlišným obsahem tuku v sušině u mladých spotřebitelů. Ve skupině 35 mužů a 20 žen ve věku 20-24 let byl proveden pořadový preferenční test a senzorický profil 3 vzorků polotvrdého plátkového sýra Eidam o různé tučnosti (20, 30 a 45%). Ve skupině žen nejlepšího hodnocení dosáhl vzorek o tučnosti 30 % a nejhůře byl hodnocen vzorek o tučnosti 20 %. Ve skupině mužů byl nejlépe hodnocen vzorek o tučnosti 20 % a nejhůře byl hodnocen vzorek o tučnosti 30 %. Výsledky nebyly statisticky významné.

  • Czech name

    SENZORICKÉ HODNOCENÍ POLOTVRDÝCH SÝRŮ O RŮZNÉ TUČNOSTI V ZÁVISLOSTI NA POHLAVÍ

  • Czech description

    Cílem práce bylo vyhodnotit preference a senzorickou přijatelnost tří vzorků plátkových eidamských sýrů s odlišným obsahem tuku v sušině u mladých spotřebitelů. Ve skupině 35 mužů a 20 žen ve věku 20-24 let byl proveden pořadový preferenční test a senzorický profil 3 vzorků polotvrdého plátkového sýra Eidam o různé tučnosti (20, 30 a 45%). Ve skupině žen nejlepšího hodnocení dosáhl vzorek o tučnosti 30 % a nejhůře byl hodnocen vzorek o tučnosti 20 %. Ve skupině mužů byl nejlépe hodnocen vzorek o tučnosti 20 % a nejhůře byl hodnocen vzorek o tučnosti 30 %. Výsledky nebyly statisticky významné.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510339" target="_blank" >QJ1510339: Complex system for improvement of milk and milk products quality and monitoring of health aimed at increasing of the added value of agricultural production in ČR</a><br>

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    SBORNÍK XLIV. KONFERENCE O JAKOSTI POTRAVIN A POTRAVINOVÝCH SUROVIN

  • ISBN

    978-80-7509-542-8

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    198-204

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Feb 28, 2018

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article