A study of the properties and biological activities of the flaxseed flour
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F19%3A43900852" target="_blank" >RIV/60076658:12220/19:43900852 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://digi.profipress.cz/katalog/detail/uroda" target="_blank" >https://digi.profipress.cz/katalog/detail/uroda</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Studium vlastností a biologických aktivit mouky lnu olejného
Original language description
Lněná mouka představuje cenný zdroj různých látek nejen z pohledu výživy, ale i funkčních vlastností. Tato práce byla zaměřena právě na studium vlastností a biologických aktivit mouky získané ze lněných výlisků, které byly zároveň zbavené slizotvorných látek. Mouka byla získána ze šesti odrůd olejného lnu (Agram, Libra, Amon, Agriol, Raciol a Flanders). Byla prokázána odrůdová variabilita v obsahu dusíkatých látek, obsahu celkových polyfenolů, antioxidační aktivitě a technologických parametrech (rozpustnost, schopnost vázat vodu a tuk). Nejvyšší antioxidační aktivita a celkový obsah polyfenolů byl zjištěn u odrůdy Agram.
Czech name
Studium vlastností a biologických aktivit mouky lnu olejného
Czech description
Lněná mouka představuje cenný zdroj různých látek nejen z pohledu výživy, ale i funkčních vlastností. Tato práce byla zaměřena právě na studium vlastností a biologických aktivit mouky získané ze lněných výlisků, které byly zároveň zbavené slizotvorných látek. Mouka byla získána ze šesti odrůd olejného lnu (Agram, Libra, Amon, Agriol, Raciol a Flanders). Byla prokázána odrůdová variabilita v obsahu dusíkatých látek, obsahu celkových polyfenolů, antioxidační aktivitě a technologických parametrech (rozpustnost, schopnost vázat vodu a tuk). Nejvyšší antioxidační aktivita a celkový obsah polyfenolů byl zjištěn u odrůdy Agram.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
LXVII
Issue of the periodical within the volume
12
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
437-440
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—