All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Pasteurized milk yogurt

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F22%3A43903623" target="_blank" >RIV/60076658:12220/22:43903623 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://isdv.upv.cz/webapp/!resdb.pta.frm" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/webapp/!resdb.pta.frm</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Jogurt z pasterovaného mléka

  • Original language description

    Cílem řešení bylo navrhnout recepturu jogurtu s vyšším obsahem mléčné bílkoviny a s přídavkem ovocné složky s vysokým obsahem přirozených biologicky aktivních látek (antioxidanty, vitamin C). Podstata technického řešení spočívá v tom, že jogurt obsahuje přídavek 5 až 15 % hmotn. sušeného odstředěného mléka (SOM) a 5 až 15 % hmotn. ovocné složky, ovocná složka je tvořena směsí plodů rybízu černého (Ribes nigrum L.) a bezu černého (Sambucus nigra L.), a sacharózou. Obsah SOM v jogurtu zajišťuje zvýšený obsah bílkovin a snížený obsah tuku. Ovocná složka má vysoký obsah anthokyanů a vitaminu C. Jogurt podle předloženého technického řešení je vhodný jako doplněk zdravé stravy pro děti a dospělé, i pro jedince s laktózovou intolerancí.

  • Czech name

    Jogurt z pasterovaného mléka

  • Czech description

    Cílem řešení bylo navrhnout recepturu jogurtu s vyšším obsahem mléčné bílkoviny a s přídavkem ovocné složky s vysokým obsahem přirozených biologicky aktivních látek (antioxidanty, vitamin C). Podstata technického řešení spočívá v tom, že jogurt obsahuje přídavek 5 až 15 % hmotn. sušeného odstředěného mléka (SOM) a 5 až 15 % hmotn. ovocné složky, ovocná složka je tvořena směsí plodů rybízu černého (Ribes nigrum L.) a bezu černého (Sambucus nigra L.), a sacharózou. Obsah SOM v jogurtu zajišťuje zvýšený obsah bílkovin a snížený obsah tuku. Ovocná složka má vysoký obsah anthokyanů a vitaminu C. Jogurt podle předloženého technického řešení je vhodný jako doplněk zdravé stravy pro děti a dospělé, i pro jedince s laktózovou intolerancí.

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    CZ 35 737 U1

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

  • Owner name

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích; AGRO-LA spol. s r.o., Jindřichův Hradec

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence