Pasteurized milk yogurt
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F22%3A43903623" target="_blank" >RIV/60076658:12220/22:43903623 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://isdv.upv.cz/webapp/!resdb.pta.frm" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/webapp/!resdb.pta.frm</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Jogurt z pasterovaného mléka
Original language description
Cílem řešení bylo navrhnout recepturu jogurtu s vyšším obsahem mléčné bílkoviny a s přídavkem ovocné složky s vysokým obsahem přirozených biologicky aktivních látek (antioxidanty, vitamin C). Podstata technického řešení spočívá v tom, že jogurt obsahuje přídavek 5 až 15 % hmotn. sušeného odstředěného mléka (SOM) a 5 až 15 % hmotn. ovocné složky, ovocná složka je tvořena směsí plodů rybízu černého (Ribes nigrum L.) a bezu černého (Sambucus nigra L.), a sacharózou. Obsah SOM v jogurtu zajišťuje zvýšený obsah bílkovin a snížený obsah tuku. Ovocná složka má vysoký obsah anthokyanů a vitaminu C. Jogurt podle předloženého technického řešení je vhodný jako doplněk zdravé stravy pro děti a dospělé, i pro jedince s laktózovou intolerancí.
Czech name
Jogurt z pasterovaného mléka
Czech description
Cílem řešení bylo navrhnout recepturu jogurtu s vyšším obsahem mléčné bílkoviny a s přídavkem ovocné složky s vysokým obsahem přirozených biologicky aktivních látek (antioxidanty, vitamin C). Podstata technického řešení spočívá v tom, že jogurt obsahuje přídavek 5 až 15 % hmotn. sušeného odstředěného mléka (SOM) a 5 až 15 % hmotn. ovocné složky, ovocná složka je tvořena směsí plodů rybízu černého (Ribes nigrum L.) a bezu černého (Sambucus nigra L.), a sacharózou. Obsah SOM v jogurtu zajišťuje zvýšený obsah bílkovin a snížený obsah tuku. Ovocná složka má vysoký obsah anthokyanů a vitaminu C. Jogurt podle předloženého technického řešení je vhodný jako doplněk zdravé stravy pro děti a dospělé, i pro jedince s laktózovou intolerancí.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
CZ 35 737 U1
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích; AGRO-LA spol. s r.o., Jindřichův Hradec
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence