White muscle fatty acid composition of different crossbreds of Ropsha scaly carp
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F12%3A43884960" target="_blank" >RIV/60076658:12520/12:43884960 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Porovnání zastoupení mastných kyselin v bílé svalovině užitkových hybridů Ropšínského kapra
Original language description
V této práci byla porovnávána kompozice mastných kyselin v bílé svalovině Ropšínského kapra a jeho kříženců po třetí vegetační sezóně, přičemž všechny skupiny ryb byly chovány po většinu období ve stejných podmínkách rybničního prostředí a byly přikrmovány pšenicí. Vzorky byly odebírány na konci vegetační sezóny. Použité skupiny byly: čisté plemeno Ropšínského kapra (ROP) o průměrné hmotnosti 1323+-233 g, obsah tuku v bílé svalovině 1,49+-0,57 %; ROP x Tatajský šupinatý kapr-1957+-346 g, 1,44+-0,68 %; ROP x Přerovský šupinatý kapr-1708+-150 g, 1,56+-0,72 %; ROP x Mariánskolázeňslý šupinatý kapr-1761+-158 g, 1,44+-0,71 %. Kompozice mastných kyselin byla analyzována v celkovém lipidu, v zásobních lipidech (triacylglyceroly) a v membránových lipidech (fosfolipidy). Výsledky ukazují signifikantní rozdíly (P{0,05) mezi skupinami. Nejvyšší hodnoty polynenasycených mastných kyselin, především eikosapentaenové a dokosahexaenové byly zjištěny v bílé svalovině čistokrevného Ropšínského kapra (38
Czech name
Porovnání zastoupení mastných kyselin v bílé svalovině užitkových hybridů Ropšínského kapra
Czech description
V této práci byla porovnávána kompozice mastných kyselin v bílé svalovině Ropšínského kapra a jeho kříženců po třetí vegetační sezóně, přičemž všechny skupiny ryb byly chovány po většinu období ve stejných podmínkách rybničního prostředí a byly přikrmovány pšenicí. Vzorky byly odebírány na konci vegetační sezóny. Použité skupiny byly: čisté plemeno Ropšínského kapra (ROP) o průměrné hmotnosti 1323+-233 g, obsah tuku v bílé svalovině 1,49+-0,57 %; ROP x Tatajský šupinatý kapr-1957+-346 g, 1,44+-0,68 %; ROP x Přerovský šupinatý kapr-1708+-150 g, 1,56+-0,72 %; ROP x Mariánskolázeňslý šupinatý kapr-1761+-158 g, 1,44+-0,71 %. Kompozice mastných kyselin byla analyzována v celkovém lipidu, v zásobních lipidech (triacylglyceroly) a v membránových lipidech (fosfolipidy). Výsledky ukazují signifikantní rozdíly (P{0,05) mezi skupinami. Nejvyšší hodnoty polynenasycených mastných kyselin, především eikosapentaenové a dokosahexaenové byly zjištěny v bílé svalovině čistokrevného Ropšínského kapra (38
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GL - Fishery
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Bulletin VÚRH Vodňany
ISSN
0007-389X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
48
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
14
Pages from-to
28-41
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—