All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Heat treated food using fish meat

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F14%3A43886944" target="_blank" >RIV/60076658:12520/14:43886944 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=10055041&lan=cs&s_majs=&s_puvo=&s_naze=&s_anot=" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=10055041&lan=cs&s_majs=&s_puvo=&s_naze=&s_anot=</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Tepelně upravený pokrm z rybího masa

  • Original language description

    Z masa mořských a sladkovodních ryb se připravují různé druhy pokrmů, teriny, paštiky aj. Významnou složkou známých terin je vysoký podíl želatiny v obsahu pokrmu. Další nevýhodou známých pokrmů z rybího masa připravených na bázi fáše z rybího masa je skutečnost, že obsahují vysoká množství tuku, stabilizátorů, barviv a konzervačních látek nebo látky zvyšující objem pokrmu na bázi sóji nebo škrobu. Tyto látky nejen že snižují chuťové vlastnosti výrobku, ale zhoršují i jejich celkovou kvalitu, protože podíl rybího masa je velmi nízký. Úkolem vynálezu je vytvořit tepelně upravený pokrm z rybího masa, který by obsahoval vysoký podíl rybího masa, zejména masa sladkovodních ryb, a který by obsahoval pouze přírodní látky. Tento úkol je vyřešen vytvořením tepelně upraveného pokrmu z rybího masa na bázi rybí fáše podle předloženého technického řešení. Podstat technického řešení spočívá v tom, že najemno vyprátovaná fáš obsahuje alespoň 90 % hmotn. kapřího masa, 5 % hmotn. smetany, 1 % hmotn. v

  • Czech name

    Tepelně upravený pokrm z rybího masa

  • Czech description

    Z masa mořských a sladkovodních ryb se připravují různé druhy pokrmů, teriny, paštiky aj. Významnou složkou známých terin je vysoký podíl želatiny v obsahu pokrmu. Další nevýhodou známých pokrmů z rybího masa připravených na bázi fáše z rybího masa je skutečnost, že obsahují vysoká množství tuku, stabilizátorů, barviv a konzervačních látek nebo látky zvyšující objem pokrmu na bázi sóji nebo škrobu. Tyto látky nejen že snižují chuťové vlastnosti výrobku, ale zhoršují i jejich celkovou kvalitu, protože podíl rybího masa je velmi nízký. Úkolem vynálezu je vytvořit tepelně upravený pokrm z rybího masa, který by obsahoval vysoký podíl rybího masa, zejména masa sladkovodních ryb, a který by obsahoval pouze přírodní látky. Tento úkol je vyřešen vytvořením tepelně upraveného pokrmu z rybího masa na bázi rybí fáše podle předloženého technického řešení. Podstat technického řešení spočívá v tom, že najemno vyprátovaná fáš obsahuje alespoň 90 % hmotn. kapřího masa, 5 % hmotn. smetany, 1 % hmotn. v

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    27240

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

  • Owner name

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta rybářství a ochrany vod, Jihočeské výzkumné centrum akvakultury a biodiverzity hydrocenóz, Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický, Vodňany, CZ

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence