Heat treated food using fish meat
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F14%3A43886944" target="_blank" >RIV/60076658:12520/14:43886944 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=10055041&lan=cs&s_majs=&s_puvo=&s_naze=&s_anot=" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=10055041&lan=cs&s_majs=&s_puvo=&s_naze=&s_anot=</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Tepelně upravený pokrm z rybího masa
Original language description
Z masa mořských a sladkovodních ryb se připravují různé druhy pokrmů, teriny, paštiky aj. Významnou složkou známých terin je vysoký podíl želatiny v obsahu pokrmu. Další nevýhodou známých pokrmů z rybího masa připravených na bázi fáše z rybího masa je skutečnost, že obsahují vysoká množství tuku, stabilizátorů, barviv a konzervačních látek nebo látky zvyšující objem pokrmu na bázi sóji nebo škrobu. Tyto látky nejen že snižují chuťové vlastnosti výrobku, ale zhoršují i jejich celkovou kvalitu, protože podíl rybího masa je velmi nízký. Úkolem vynálezu je vytvořit tepelně upravený pokrm z rybího masa, který by obsahoval vysoký podíl rybího masa, zejména masa sladkovodních ryb, a který by obsahoval pouze přírodní látky. Tento úkol je vyřešen vytvořením tepelně upraveného pokrmu z rybího masa na bázi rybí fáše podle předloženého technického řešení. Podstat technického řešení spočívá v tom, že najemno vyprátovaná fáš obsahuje alespoň 90 % hmotn. kapřího masa, 5 % hmotn. smetany, 1 % hmotn. v
Czech name
Tepelně upravený pokrm z rybího masa
Czech description
Z masa mořských a sladkovodních ryb se připravují různé druhy pokrmů, teriny, paštiky aj. Významnou složkou známých terin je vysoký podíl želatiny v obsahu pokrmu. Další nevýhodou známých pokrmů z rybího masa připravených na bázi fáše z rybího masa je skutečnost, že obsahují vysoká množství tuku, stabilizátorů, barviv a konzervačních látek nebo látky zvyšující objem pokrmu na bázi sóji nebo škrobu. Tyto látky nejen že snižují chuťové vlastnosti výrobku, ale zhoršují i jejich celkovou kvalitu, protože podíl rybího masa je velmi nízký. Úkolem vynálezu je vytvořit tepelně upravený pokrm z rybího masa, který by obsahoval vysoký podíl rybího masa, zejména masa sladkovodních ryb, a který by obsahoval pouze přírodní látky. Tento úkol je vyřešen vytvořením tepelně upraveného pokrmu z rybího masa na bázi rybí fáše podle předloženého technického řešení. Podstat technického řešení spočívá v tom, že najemno vyprátovaná fáš obsahuje alespoň 90 % hmotn. kapřího masa, 5 % hmotn. smetany, 1 % hmotn. v
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
27240
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta rybářství a ochrany vod, Jihočeské výzkumné centrum akvakultury a biodiverzity hydrocenóz, Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický, Vodňany, CZ
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence