Cryopreservation of common carp sperm
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12610%2F00%3A00002419" target="_blank" >RIV/60076658:12610/00:00002419 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zmrazování spermií kapra obecného
Original language description
V této studii byla ověřována metodika postupného zmrazování spermatu kapra obecného. Sperma kapra obecného bylo ředěno 1:5 v médiu Kurokura, ekvilibrováno při 4 st. C a následně přeneseno do 2 ml kryozkumavek s přídavkem 10% DMSO. Finální zmrazovaný objem činil 1 ml. Následovalo umístění kryozkumavek do naprogramovaného zmrazovacího automatu PLANER Kryo série III a zmrazování od +4 st. C do -9 st. C rychlostí 4 st. C/min, dále od -9 do -80 st. C rychlostí 11 st. C/min, s 6 minutovou pauzou při -80 st. Ca na závěr umístěny do kapalného N2. Po týdenním uchování byly spermie rozmraženy ve vodní lázni při 35 st. C po dobu 110 s, s následnou kontrolou úrovně oplozenosti, úrovně kulení váčkového plůdku a úrovní malformací plůdku. U čerstvého a rozmraženého spermatu bylo hodnoceno procento a rychlost pohybu spermií /z video snímků použitím analýzy obrazu). Procento a rychlost pohybu spermií v 15 s po aktivaci spermií bylo průkazně horší u rozmraženého spermatu než u čerstvého spermatu (10 mlí
Czech name
Zmrazování spermií kapra obecného
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GL - Fishery
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2000
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník referátů ze IV. české ichtyologické konference
ISBN
80-85887-32-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
—
Publisher name
VÚRH JU
Place of publication
Vodňany
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—