All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Alternate oils in fish feeds

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12610%2F07%3A00007919" target="_blank" >RIV/60076658:12610/07:00007919 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Alternate oils in fish feeds

  • Original language description

    Nearly half of the fish consumed as food worldwide are raised on fish farms rather than caught in the wild, as shown by FAO statistics. The increasing aquaculture of predatory carnivorous fish demands new sources of feed constituents, particularly oils at the moment. Common terrestrial plant oils contain only traces of the long-chain polyunsaturated fatty acids. In connection with fish feed, especially the lack of n-3 "marine fatty acids" is obvious. Recommendations on the required amounts of the fattyacids DHA (22:6n-3) and EPA (20:5n-3) exist from 1994.

  • Czech name

    Alternativní oleje v rybím krmivu

  • Czech description

    Jak ukazují statistky FAO takřka větší polovina ryb konzumovaných ve světě pochází z chovů ryb. Zvyšování akvakultury predátorů masožravých ryb vyžaduje novou potřebu základní složky krmiv, kterou je především olej. Základní rostlinný olej obsahuje pouzedlouhé-vyzebné skupiny polynenasycených mastných kyselin. Speciálně nedostatek n-3 "marine fatty acids" je naprosto zřejmý. Doporučení na potřebnou dávku mastných kyselin DHA (22:6n-3) a EPA (20:5n-3) existuje již od roku 1994.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    European journal of lipid science and technology

  • ISSN

    1438-7697

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    109

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    DE - GERMANY

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    256-263

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database