Influence of fertilization on the content of antioxidants in potatoes
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60109807%3A_____%2F08%3A9P000398" target="_blank" >RIV/60109807:_____/08:9P000398 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60460709:41210/08:28192
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv hnojení na obsah antioxidantů u brambor
Original language description
V čtyřletých polních pokusech byly zkoumány změny v obsahu polyfenolů, karotenoidů a a askorbové kyseliny, jako důležitých antioxidantů, v hlízách bramboru při různých úrovních hnojení N,P,K a Mg. Obsah polyfenolů, karotenoidů a askorbové kyseliny byl ovlivněn zejména pokusným ročníkem; varianty hnojení (var. 1: bez aplikace minerálních hnojiv; var. 2: 100 kg N, 44 kg P, 108 kg K, 30 kg Mg; var. 3: 100 kg N, 44 kg P, 160 kg K, 60 kg Mg; var.4: 180 kg N, 44 kg P, 108 kg K, 30 kg Mg.ha-1) neměly průkaznývliv na obsah polyfenolů. Negativní vliv na obsah askorbové kyseliny byl zjištěn v případě zvýšené úrovně hnojení N (při dávce 180 kg N.ha-1 klesá obsah askorbové kyseliny o 6,1 % ve srovnání s dávkou 100 kg N. ha-1). Obsah karotenoidů byl ovlivněn pokusným ročníkem a také odrůdou bramboru. Zkoušené varianty hnojení neměly průkazný vliv na obsah karotenoidů v hlízách.
Czech name
Vliv hnojení na obsah antioxidantů u brambor
Czech description
V čtyřletých polních pokusech byly zkoumány změny v obsahu polyfenolů, karotenoidů a a askorbové kyseliny, jako důležitých antioxidantů, v hlízách bramboru při různých úrovních hnojení N,P,K a Mg. Obsah polyfenolů, karotenoidů a askorbové kyseliny byl ovlivněn zejména pokusným ročníkem; varianty hnojení (var. 1: bez aplikace minerálních hnojiv; var. 2: 100 kg N, 44 kg P, 108 kg K, 30 kg Mg; var. 3: 100 kg N, 44 kg P, 160 kg K, 60 kg Mg; var.4: 180 kg N, 44 kg P, 108 kg K, 30 kg Mg.ha-1) neměly průkaznývliv na obsah polyfenolů. Negativní vliv na obsah askorbové kyseliny byl zjištěn v případě zvýšené úrovně hnojení N (při dávce 180 kg N.ha-1 klesá obsah askorbové kyseliny o 6,1 % ve srovnání s dávkou 100 kg N. ha-1). Obsah karotenoidů byl ovlivněn pokusným ročníkem a také odrůdou bramboru. Zkoušené varianty hnojení neměly průkazný vliv na obsah karotenoidů v hlízách.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GC - Plant growing, crop rotation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1G46058" target="_blank" >1G46058: Enhancement of competition ability of potato growers due to tuber production with higher consumption quality.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Vědecké práce Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod - 16
ISSN
1802-940X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
N
Issue of the periodical within the volume
16
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
8
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—