All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Increase of polyphenol and L.ascorbic content n potato tuvbers with various N, P, K and Mg fertilizatoin levels

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00110991" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00110991 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zvýšení obsahu polyfenolů a kyseliny L-askorbové v hlízách brambor při různých úrovních hnojení N, P, K a Mg

  • Original language description

    Cílem víceletých polních pokusů bylo zjistit změny obsahu polyfenolů a kyselin L-askorbové, jako významných antioxidantů, v bramborových hlízách, při rozlišných hladinách hnojení N, P, K a Mg. Obsah polyfenolů a kysleiny askorbové byxl částečně ovlivněnpočasím v jednotlivých pokusných letech, varianty hnojení neměly průkazný vliv na obsah polyfenolů. Byl zjištěn negativní vliv zvyšující se úrovně hnojení N na obsah kyseliny askorbové (při 180kg N/ha byl pokles jkyseliny askorbové o 6,1% v porovnání s dávkou 100kg N/ha). Na druhé straně příznivý vliv byl zaznamenám při zvyšujících se hladinách draselného a hořečnatého hnojení (při 166kg K/ha a 60kg Mg/ha došlo ke zvýčení obsahu kyselin askorbové o 6,2% v porovnání s hladinami 108kg K/ha a 30kg Mg/ha)

  • Czech name

    Zvýšení obsahu polyfenolů a kyseliny L-askorbové v hlízách brambor při různých úrovních hnojení N, P, K a Mg

  • Czech description

    Cílem víceletých polních pokusů bylo zjistit změny obsahu polyfenolů a kyselin L-askorbové, jako významných antioxidantů, v bramborových hlízách, při rozlišných hladinách hnojení N, P, K a Mg. Obsah polyfenolů a kysleiny askorbové byxl částečně ovlivněnpočasím v jednotlivých pokusných letech, varianty hnojení neměly průkazný vliv na obsah polyfenolů. Byl zjištěn negativní vliv zvyšující se úrovně hnojení N na obsah kyseliny askorbové (při 180kg N/ha byl pokles jkyseliny askorbové o 6,1% v porovnání s dávkou 100kg N/ha). Na druhé straně příznivý vliv byl zaznamenám při zvyšujících se hladinách draselného a hořečnatého hnojení (při 166kg K/ha a 60kg Mg/ha došlo ke zvýčení obsahu kyselin askorbové o 6,2% v porovnání s hladinami 108kg K/ha a 30kg Mg/ha)

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GD - Fertilization, irrigation, soil treatment

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1G46058" target="_blank" >1G46058: Enhancement of competition ability of potato growers due to tuber production with higher consumption quality.</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Výživa rostlin a její perspektivy

  • ISBN

    978-80-7375-068-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    80-83

  • Publisher name

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Jun 4, 2003

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article