Determination of alcohols, aldehydes, ethylacetate with the GC/FID method, identification and determination of fat acids esters with the GC/MS method using the SPME in fruit distillates
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F05%3A%230000325" target="_blank" >RIV/60193697:_____/05:#0000325 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení alkoholů, aldehydu, ethylacetátu metodou GC/FID, identifikace a stanovení esterů mastných kyselin metodou GC/MS s využitím SPME v ovocných destilátech
Original language description
V ovocných destilátech byly stanoveny metodou GC/FID alkoholy, aldehydy a etylacetát. K zakoncentrování stopových aromatických látek, byla využita technika SPME ve spojení s plynovou chromatografií s hmotnostním detektorem. Aromatické látky byly identifikovány porovnáním s knihovnou spekter NIST a kvantifikovány pomocí vybraných standardů.
Czech name
Stanovení alkoholů, aldehydu, ethylacetátu metodou GC/FID, identifikace a stanovení esterů mastných kyselin metodou GC/MS s využitím SPME v ovocných destilátech
Czech description
V ovocných destilátech byly stanoveny metodou GC/FID alkoholy, aldehydy a etylacetát. K zakoncentrování stopových aromatických látek, byla využita technika SPME ve spojení s plynovou chromatografií s hmotnostním detektorem. Aromatické látky byly identifikovány porovnáním s knihovnou spekter NIST a kvantifikovány pomocí vybraných standardů.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF3288" target="_blank" >QF3288: The formation of markers database for determination of the genuineness and authenticity of fruit spirits.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XXXVI. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-86909-01-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
61
Publisher name
VÚPP
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 23, 2005
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—