Some phenolic copmounds in Czech hops and beer
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000358" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000358 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Some phenolic copmounds in Czech hops and beer
Original language description
The HPLC method coupled with eight-channel coulometric detector (CoulArray) was used for determination of polyphenolic compounds in Pilsner beer and hops cultivated in the Czech Republic. Some important flavonoids and isoflavonoids as well as some phenolic acids were analysed. CoulArray detector is characterized by high sensitivity and enables determination in very low concentration. Calibration ranged from 0,001 mg/L to 1 mg/L of each analytes without any clean?up procedure before analysis. The two HPLC gradients with different content of acetonitrile as an organic modifier were used to separation of compounds with different polarity. Specific oxidative potencial of each phenolic compound enables higher degree of selectivity of these chromatographic methods. The typical representative compounds from wide spectrum of phenolics were chosen for establishing of composition of Czech hops and beer of Pilsner type.
Czech name
Některé fenolické sloučeniny v českém chmelu pivu plzeňského typu
Czech description
Metoda HPLC ve spojení s osmikanálovým coulometrickým detektorem (CoulArray) byla použita pro stanovení polyfenolických sloučenin v pivu plzeňského typu a ve chmelu pěstovaném v České republice. Byly analyzovány některé důležité flavonoidy, isoflavonoidya fenolické kyseliny. Vysoká citlivost CoulArray detektoru umožňuje stanovení i velmi nízkých koncentrací. Kalibrační rozsah byl v rozsahu 0,001 - 1 mg/L pro každou sloučeninu. Vzorky nebylo nutné předem čištit. Pro separaci byly použity dva typy gradientu lišící se obsahem acetonitrilu s ohledem na polaritu analyzovaných polyfenolů. Specifický oxidační potenciál a retenční čas každé látky zaručovaly vysokou selektivitu HPLC metod. Z širokého spektra polyfenolických sloučenin byly vybrány typické polyfenoly pro charakterizaci českého chmelu a piva polzeňského typu.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
BrewingScience
ISSN
1613-2041
e-ISSN
—
Volume of the periodical
60
Issue of the periodical within the volume
Jan./Feb.
Country of publishing house
DE - GERMANY
Number of pages
6
Pages from-to
32-37
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—