All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Some phenolic copmounds in Czech hops and beer

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000358" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000358 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Some phenolic copmounds in Czech hops and beer

  • Original language description

    The HPLC method coupled with eight-channel coulometric detector (CoulArray) was used for determination of polyphenolic compounds in Pilsner beer and hops cultivated in the Czech Republic. Some important flavonoids and isoflavonoids as well as some phenolic acids were analysed. CoulArray detector is characterized by high sensitivity and enables determination in very low concentration. Calibration ranged from 0,001 mg/L to 1 mg/L of each analytes without any clean?up procedure before analysis. The two HPLC gradients with different content of acetonitrile as an organic modifier were used to separation of compounds with different polarity. Specific oxidative potencial of each phenolic compound enables higher degree of selectivity of these chromatographic methods. The typical representative compounds from wide spectrum of phenolics were chosen for establishing of composition of Czech hops and beer of Pilsner type.

  • Czech name

    Některé fenolické sloučeniny v českém chmelu pivu plzeňského typu

  • Czech description

    Metoda HPLC ve spojení s osmikanálovým coulometrickým detektorem (CoulArray) byla použita pro stanovení polyfenolických sloučenin v pivu plzeňského typu a ve chmelu pěstovaném v České republice. Byly analyzovány některé důležité flavonoidy, isoflavonoidya fenolické kyseliny. Vysoká citlivost CoulArray detektoru umožňuje stanovení i velmi nízkých koncentrací. Kalibrační rozsah byl v rozsahu 0,001 - 1 mg/L pro každou sloučeninu. Vzorky nebylo nutné předem čištit. Pro separaci byly použity dva typy gradientu lišící se obsahem acetonitrilu s ohledem na polaritu analyzovaných polyfenolů. Specifický oxidační potenciál a retenční čas každé látky zaručovaly vysokou selektivitu HPLC metod. Z širokého spektra polyfenolických sloučenin byly vybrány typické polyfenoly pro charakterizaci českého chmelu a piva polzeňského typu.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    BrewingScience

  • ISSN

    1613-2041

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    60

  • Issue of the periodical within the volume

    Jan./Feb.

  • Country of publishing house

    DE - GERMANY

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    32-37

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database