Barley varieties registered in the Czech Republic in 2007
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000374" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000374 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Barley varieties registered in the Czech Republic in 2007
Original language description
In 2007 following spring barley malting varieties were registered: Aksamit, Beatrix, Blaník, Poet, Spilka, and Westminster. The varieties Aksamit and Blaník (82.7 %; 82.9 %) provided malts with very good extract content, for their reduced activity of proteolytic enzymes they were classified as the varieties suitable for production of Czech Beer. The varieties Poet and Westminster provided malts with high extract content (83.6 % and 84.1 %, respectively) and strong activity of all three studied groups ofenzymes. The varieties Beatrix and Spilka provided malts with very good level of extractivity (82.2 % and 82.7 %, respectively) and above average to very good enzymatic activity. In addition, six nonmalting winter barley varieties were registered, of which Babette, Campanile, and Finesse were two-rowed varieties, and Alinghi, Fridericus, and Laverda belonged to the six-rowed ones.
Czech name
Odrůdy ječmene registrované v České republice v roce 2007
Czech description
V České republice byly v roce 2007 registrovány sladovnické odrůdy jarního ječmene Aksamit, Beatrix, Blaník, Poet, Spilka a Westminster. Odrůdy Aksamit a Blaník (82,7 %; 82,9 %) poskytovaly slady s velmi dobrým obsahem extraktu, pro sníženou aktivitu proteolytických enzymů byly zařazeny mezi odrůdy vhodné pro výrobu českého piva. Odrůdy Poet a Westminster poskytovaly slady s vysokým obsahem extraktu (83,6 %; 84,1 %) a silnou aktivitou všech tří sledovaných skupin enzymů. Odrůdy Beatrix a Spilka poskytovaly slady s velmi dobrou úrovní extraktivnosti (82,2 %; 82,7 %) a nadprůměrnou až vynikající enzymatickou aktivitou. Dále bylo registrováno šest nesladovnických odrůd ozimého ječmene, z toho dvouřadé odrůdy Babette, Campanile a Finesse a víceřadé odrůdyAlinghi, Fridericus a Laverda.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Volume of the periodical
53
Issue of the periodical within the volume
6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
168-173
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—