Composition of gas present in a layer of germinating kernels of spring barley and its effect on malt quality
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000386" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000386 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Složení mezizrnného plynu na výtěžnost a jakost sladu
Original language description
Pro přesné fyziologické pokusy byly použity odrůdy sladovnického ječmene ? Jersey a Tolar ze sklizně ječmene 2006. Byly použity dvě technologie máčení. Pokusy byly prováděny ve skleněných láhvích o objemu 3 l, kam byly na dno nádoby přidány sorbenty jednotlivých složek plynu a v drátěném košíku bylo sladováno přesně odpočítaných 2.000 zrn. V přesných laboratorních pokusech se potvrdil:1. vliv odrůdy na: příjem vody během máčení, výtěžnost sladování a ztráty prodýcháním, na aktivitu a - amalázy a homogenitu sladu 2. vliv technologie máčení na: příjem vody během máčení, na ztrátu v koříncích, obsah b-glukanů, modifikaci a homogenitu sladu 3. vliv sorbentů mezizrnného plynu na: výtěžnost sladování a ztráty prodýcháním, aktivitu a - amylázy, obsah b - glukanů ve sladu, modifikaci a homogenitu sladu
Czech name
Složení mezizrnného plynu na výtěžnost a jakost sladu
Czech description
Pro přesné fyziologické pokusy byly použity odrůdy sladovnického ječmene ? Jersey a Tolar ze sklizně ječmene 2006. Byly použity dvě technologie máčení. Pokusy byly prováděny ve skleněných láhvích o objemu 3 l, kam byly na dno nádoby přidány sorbenty jednotlivých složek plynu a v drátěném košíku bylo sladováno přesně odpočítaných 2.000 zrn. V přesných laboratorních pokusech se potvrdil:1. vliv odrůdy na: příjem vody během máčení, výtěžnost sladování a ztráty prodýcháním, na aktivitu a - amalázy a homogenitu sladu 2. vliv technologie máčení na: příjem vody během máčení, na ztrátu v koříncích, obsah b-glukanů, modifikaci a homogenitu sladu 3. vliv sorbentů mezizrnného plynu na: výtěžnost sladování a ztráty prodýcháním, aktivitu a - amylázy, obsah b - glukanů ve sladu, modifikaci a homogenitu sladu
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
ED - Physiology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek a posterů, 22. Pivovarsko-sladařské dny, Praha, 1.-2. listopad 2007
ISBN
978-80-86576-29-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
24
Pages from-to
—
Publisher name
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Nov 1, 2007
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—