All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Composition of gas present in a layer of germinating kernels of spring barley and its effect on malt quality

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000386" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000386 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Složení mezizrnného plynu na výtěžnost a jakost sladu

  • Original language description

    Pro přesné fyziologické pokusy byly použity odrůdy sladovnického ječmene ? Jersey a Tolar ze sklizně ječmene 2006. Byly použity dvě technologie máčení. Pokusy byly prováděny ve skleněných láhvích o objemu 3 l, kam byly na dno nádoby přidány sorbenty jednotlivých složek plynu a v drátěném košíku bylo sladováno přesně odpočítaných 2.000 zrn. V přesných laboratorních pokusech se potvrdil:1. vliv odrůdy na: příjem vody během máčení, výtěžnost sladování a ztráty prodýcháním, na aktivitu a - amalázy a homogenitu sladu 2. vliv technologie máčení na: příjem vody během máčení, na ztrátu v koříncích, obsah b-glukanů, modifikaci a homogenitu sladu 3. vliv sorbentů mezizrnného plynu na: výtěžnost sladování a ztráty prodýcháním, aktivitu a - amylázy, obsah b - glukanů ve sladu, modifikaci a homogenitu sladu

  • Czech name

    Složení mezizrnného plynu na výtěžnost a jakost sladu

  • Czech description

    Pro přesné fyziologické pokusy byly použity odrůdy sladovnického ječmene ? Jersey a Tolar ze sklizně ječmene 2006. Byly použity dvě technologie máčení. Pokusy byly prováděny ve skleněných láhvích o objemu 3 l, kam byly na dno nádoby přidány sorbenty jednotlivých složek plynu a v drátěném košíku bylo sladováno přesně odpočítaných 2.000 zrn. V přesných laboratorních pokusech se potvrdil:1. vliv odrůdy na: příjem vody během máčení, výtěžnost sladování a ztráty prodýcháním, na aktivitu a - amalázy a homogenitu sladu 2. vliv technologie máčení na: příjem vody během máčení, na ztrátu v koříncích, obsah b-glukanů, modifikaci a homogenitu sladu 3. vliv sorbentů mezizrnného plynu na: výtěžnost sladování a ztráty prodýcháním, aktivitu a - amylázy, obsah b - glukanů ve sladu, modifikaci a homogenitu sladu

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    ED - Physiology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek a posterů, 22. Pivovarsko-sladařské dny, Praha, 1.-2. listopad 2007

  • ISBN

    978-80-86576-29-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    24

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Nov 1, 2007

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article