All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Composition of intergrain gas at germination of spring barley and its effect on the malt quality

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000389" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000389 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Složení mezizrnného plynu při klíčení ječmene jarního a jeho vliv na jakost sladu

  • Original language description

    Cílem řešení úkolu bylo v přesných laboratorních podmínkách ověřit vliv odrůdy ječmene, postupu máčení a koncentrace exogenního ethylenu a CO2 na rozluštění sladu, jehož ukazatelem je obsah b-glukanů . Byly použity sladovnické odrůdy Jersey a Tolar ze sklizně 2006 a dvě odlišné technologie máčení. Analýza variancí neprokázala rozdíly mezi odrůdami. Vysoce průkazný rozdíl byl potvrzen mezi technologiemi máčení, kdy máčení s dlouhou dobou namočení dokonale vyzrálých ječmenů vedlo k hlubší hydrataci zrna ak rychlejší aktivaci činnosti b-glukanazy. Vliv sorbentů byl statisticky významný, kdy prostředí bez CO2 pozitivně ovlivnilo jakost sladu.

  • Czech name

    Složení mezizrnného plynu při klíčení ječmene jarního a jeho vliv na jakost sladu

  • Czech description

    Cílem řešení úkolu bylo v přesných laboratorních podmínkách ověřit vliv odrůdy ječmene, postupu máčení a koncentrace exogenního ethylenu a CO2 na rozluštění sladu, jehož ukazatelem je obsah b-glukanů . Byly použity sladovnické odrůdy Jersey a Tolar ze sklizně 2006 a dvě odlišné technologie máčení. Analýza variancí neprokázala rozdíly mezi odrůdami. Vysoce průkazný rozdíl byl potvrzen mezi technologiemi máčení, kdy máčení s dlouhou dobou namočení dokonale vyzrálých ječmenů vedlo k hlubší hydrataci zrna ak rychlejší aktivaci činnosti b-glukanazy. Vliv sorbentů byl statisticky významný, kdy prostředí bez CO2 pozitivně ovlivnilo jakost sladu.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    ED - Physiology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Bulletin České společnosti experimentální biologie rostlin a Fyziologické sekce Slovenské botanické společnosti

  • ISBN

  • ISSN

    1213-6670

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    83

  • Publisher name

    ČSEBR

  • Place of publication

    Olomouc

  • Event location

    Olomouc

  • Event date

    Jul 9, 2007

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article