All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Pressurized Fluid Extraction in connection with CoulArray detection ? new progressive alternative of polyphenol extraction and detection in malt and hops.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000399" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000399 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Pressurized Fluid Extraction in connection with CoulArray detection ? new progressive alternative of polyphenol extraction and detection in malt and hops.

  • Original language description

    The study of the role of polyphenols in malt, hops and beers is very important and therefore new rapid extraction techniques are required. Modern Pressurized Fluid Extraction (PSE) technique coupled with HPLC and high sensitivity CoulArray detection wasused for analysing of some of the polyphenols in malt and hops. The qualitative and quantitative dependence of extracted polyphenols on extraction temperature was found under optimized extraction conditions of PSE technique. Recoveries within the temperature interval 40?60 °C were constant with the exception of ferulic acid. Outside of this interval concentrations of some polyphenols depend on the temperature significantly. Obtained results were compared with results obtained by the currently used warmwater extraction methods. This PSE method together with HPLC and high sensitivity CoulArray detector could be a basis for standard analytical methods which could be independent on any enzymatic activities.

  • Czech name

    Tlaková fluidní extrakce ve spojení s CoulArray detekcí - nová progresivní alternativa pro extrakci a detekci polyfenolů ve sladu a chmelu

  • Czech description

    Studium úlohy polyfenolů ve sladu, chmelu a pivu nabývá na významu, a proto je kladen důraz na vývoj nových extrakčních technik. Moderní tlaková fluidní extrakce (PSE) ve spojení s HPLC a vysoce citlivým CoulArray detektorem byla užita pro analýzu polyfenolů ve sladu a chmelu. Za optimalizovaných PSE podmínek byla sledována extrakční závislost na teplotě. Výtěžnosti v intervalu 40-60 oC byly konstantní s výjimkou kyseliny ferulové. Mimo tento interval získané koncentrace některých polyfenolů byly teplotně značně závislé. Získané výsledky byly porovnány s výsledky změřenými při dosud používaných extrakcích do horké vody za varu (chmel) nebo při rmutování (slad). Extrakční PSE metoda společně s HPLC a vysoce citlivým CoulArray detektorem by mohla být základem pro standardní analytické metody, které by byly nezávislé na enzymatických aktivitách.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    CB - Analytical chemistry, separation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Proceedings of the 31st EBC Congress

  • ISBN

    978-90-70143-24-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    11

  • Pages from-to

    1025-1035

  • Publisher name

    Fachverlag Hans Carl

  • Place of publication

    Nürnberg

  • Event location

    Venice

  • Event date

    May 6, 2007

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article