Pressurized Fluid Extraction in connection with CoulArray detection ? new progressive alternative of polyphenol extraction and detection in malt and hops.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000399" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000399 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Pressurized Fluid Extraction in connection with CoulArray detection ? new progressive alternative of polyphenol extraction and detection in malt and hops.
Original language description
The study of the role of polyphenols in malt, hops and beers is very important and therefore new rapid extraction techniques are required. Modern Pressurized Fluid Extraction (PSE) technique coupled with HPLC and high sensitivity CoulArray detection wasused for analysing of some of the polyphenols in malt and hops. The qualitative and quantitative dependence of extracted polyphenols on extraction temperature was found under optimized extraction conditions of PSE technique. Recoveries within the temperature interval 40?60 °C were constant with the exception of ferulic acid. Outside of this interval concentrations of some polyphenols depend on the temperature significantly. Obtained results were compared with results obtained by the currently used warmwater extraction methods. This PSE method together with HPLC and high sensitivity CoulArray detector could be a basis for standard analytical methods which could be independent on any enzymatic activities.
Czech name
Tlaková fluidní extrakce ve spojení s CoulArray detekcí - nová progresivní alternativa pro extrakci a detekci polyfenolů ve sladu a chmelu
Czech description
Studium úlohy polyfenolů ve sladu, chmelu a pivu nabývá na významu, a proto je kladen důraz na vývoj nových extrakčních technik. Moderní tlaková fluidní extrakce (PSE) ve spojení s HPLC a vysoce citlivým CoulArray detektorem byla užita pro analýzu polyfenolů ve sladu a chmelu. Za optimalizovaných PSE podmínek byla sledována extrakční závislost na teplotě. Výtěžnosti v intervalu 40-60 oC byly konstantní s výjimkou kyseliny ferulové. Mimo tento interval získané koncentrace některých polyfenolů byly teplotně značně závislé. Získané výsledky byly porovnány s výsledky změřenými při dosud používaných extrakcích do horké vody za varu (chmel) nebo při rmutování (slad). Extrakční PSE metoda společně s HPLC a vysoce citlivým CoulArray detektorem by mohla být základem pro standardní analytické metody, které by byly nezávislé na enzymatických aktivitách.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
CB - Analytical chemistry, separation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Proceedings of the 31st EBC Congress
ISBN
978-90-70143-24-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
11
Pages from-to
1025-1035
Publisher name
Fachverlag Hans Carl
Place of publication
Nürnberg
Event location
Venice
Event date
May 6, 2007
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—